Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ποδόσφαιρο 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Μιχαηλίδης: «Δεν έιναι χέρι, το είδα στο video»

Ο ΟΦΗ δεν κρύβει τα παράπονα του για την διαιτησία του Βοιωτού ρέφερι αλλά και για την επιμονή του να υπερασπιστεί, μετά το τέλος του αγώνα, την απόφαση του βοηθού του.
Όπως υποστηρίζουν στον ΟΦΗ, στα παράπονα που του έκαναν οι άνθρωποι της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα, ο Μιχαηλίδης τους απάντησε ότι «δεν είναι χέρι. Το είδα στο video! Η φάση είναι καθαρή!»
Βέβαια, από την στιγμή που το παιχνίδι μεταδόθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, φαίνεται ξεκάθαρο από τον τηλεοπτικό φάκο ότι ο Τσερκέζος κατεβάζει την μπάλα με το χέρι και στην συνέχεια δίνει την πάσα για τον Μίλιτς που ισοφαρίζει σε 1-1. Ο ΟΦΗ έχει συνολικά στο παιχνίδι παράπονα απο την διαιτησία του Μιχαηλίδη, για τον οποίο οι…φοβίες είχαν αρχίσει απο τη μέρα του ορισμού του (είχε σφυρίξει πέρσι τον ΟΦΗ με τον Ιαλυσό στη Ρόδο, στην Γ’ Εθνική και τελικά…πανηγύρισε μαζί τους το 0-0), αλλά τελικά επιβεβαιώθηκαν και στο γήπεδο.

Ποδόσφαιρο 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

«Έπρεπε να κρατήσουμε το σκορ...»

Ο Κώστας Δαύκος εκπροσώπησε τους παίκτες του ΟΦΗ στην συνέντεξη τύπου.
Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια γιατί πέρα από έναν δύσκολο αντίπαλο, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, έπρεπε να κρατήσουμε το σκορ».

Παρασκήνια 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Και η ΑΛΗΤΕΙΑ συνεχίζεται...

Μετά τη σφαγή που έγινε την προηγουμένη εβδομάδα στη Ριζούπολη, σήμερα είχαμε μια από τα ίδια.

Ο πρώτος βοηθός του Μιχαηλίδη κλείνει τα μάτια στο χέρι του Τσερκέζου, στο ξεκίνημα της φάσης στην οποία σκοράρει ο Κισσαμικός. Και μιλάμε για μια αλλοίωση του αποτελέσματα, καθώς πριν μπει το γκολ του Κισσαμικού, ο ΟΦΗ είχε σκοράρει στο 80 λεπτό με τον Βουό. Ο ΟΦΗ έχει απέναντι του δύο ΕΧΘΡΙΚΕΣ διαιτησίες, τα δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν στην Ριζούπολη, και σήμερα το κοντρόλ - χέρι από τον Τσερκέζο να δίνει στο Μίλιτς και να κάνει το 1-1. Μένει να δούμε, πόσο ακόμα θα έχουν κλείστα τα μάτια τους οι διαιτητές.

''Οι άλλοι'' 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Μπαξεβάνος: «Καλό αποτέλεσμα για τον Κισσαμικό»

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος χαρακτήρισε δίκαιο το 1-1 στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε ότι «δύσκολα μπορούσες να αντιδράσεις μετά το σημείο που σκόραρε ο ΟΦΗ».
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Κισσαμικού
Έγινε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που το περιμέναμε εδώ και καιρό. Αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα όπως ο ΟΦΗ, είχαμε μια καλή εικόνα στο παιχνίδι κυπέλλου που έδωσε αυτοπεποίθηση στα παιδιά που το έβγαλαν κόντρα στον ΟΦΗ που έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, είχαμε μια υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε σε ένα χρονικό σημείο που δύσκολα μπορείς να αντιδράσεις όμως τα παιδιά έχουν την ικανότητα να πάρουν ότι καλύτερο από κάθε παιχνίδι και αυτό ήταν η ισοπαλία. Η ισοπαλία είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα και είναι καλό για εμάς. Από εκεί και πέρα, κοιτάζουμε το δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε και εύχομαι στον ΟΦΗ να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει.

Ποδόσφαιρο 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

«Φάγαμε ένα γκολ που δεν επιτρέπεται»

Ο Νίκος Νιόπλιας στάθηκε στον τρόπο που ο Κισσαμικός ισοφάρισε στο 89′ μην κρύβοντας την δυσαρέσκεια του για το τέρμα του Μίλιτς.
«Ήταν δύσκολο παιχνίδι και δεν είχαμε καλό ξεκίνημα όμως είχαμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο. Φάγαμε ένα γκολ που δεν επιτρέπεται αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ακολουθούν δύο παιχνίδια στην έδρα μας που πρέπει να τα κερδίσουμε και θα τα κερδίσουμε» ήταν τα λόγια του Νίκου Νιόπλια στο Κρήτη Tv.

Ποδόσφαιρο 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

«Χ»αμένη ευκαιρία στο 89' για τον ΟΦΗ!

Στο γήπεδο χωράφι του Μάλεμε, ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 80' με τον Βουό, κρατούσε στα χέρια του τους πολύτιμους τρείς βαθμούς, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 88' με τον Μίλιτς, σε μια φάση για την οποία φωνάζει ο ΟΦΗ, καθώς είχε προηγηθεί κοντρόλ της μπάλας με το χέρι, απο τον Τσερκέζο, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα για να μπεί το γκολ της ισοφάρισης (1-1), που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.
Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε δυσκολίες στο βαρύ τερέν, αλλά  πήρε τα ηνία  στην επανάλληψη, πίεσε επιθετικά με την είσοδο τον Ράντι και Χαντί, τον αντίπαλο του, κατάφερε να σκοράρει στο 80', αλλά τελικά δέχθηκε το γκολ στο φινάλε και έμεινε με την πίκρα της ισοπαλίας.
Το ξεκίνημα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Football league, δεν ήταν νικηφόρο, αλλά η κρητική ομάδα έχει στην έδρα της, δυο παιχνίδια με Καλλονή και Πανθρακικό, στα οποία θα επιχειρήσει να ρεφάρει τους χαμένους βαθμούς στα Χανιά.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Διαιτητής: Μιχαηλίδης (Bοιωτίας)
Kισσαμικος: Λαζαρίδης, Παντελάκης, Σταθάκης, Τσερκέζος, Σεληνιωτάκης, Γκούμας, Κουρέλας, Κίκε, Ντιάγκο, Μάντζης (70' Μίλιτς), Θέος (73' Βλάχος).
Στον πάγκο οι: Πολίτης, Παγώνης, Βλάχος, Ενγκουεμ, Μίλιτς, Μαρτίνεθ, Πονκόνγκ.
ΟΦΗ: Δάφκος, Μίκιτς, Βαλλιάνος, Φαζός, Κώτσιος, Οστοιτς, Νάστος, Αντουκόρ, Μασάδο (70' Χαντί), Βουό, Ογκμποε (70' Ράντι).
Στον πάγκο οι: Δερμιτζάκης, Μιλοσάβλιεφ, Ράντι, Μπουρσέλης, Κοιλιάρας, Χαντί, Μάνος.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2' Κεφαλιά του Μάντζη, η μπάλα πολύ πάνω απο τα δοκάρια του Δάφκου.
Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση το πρώτο δεκάλεπτο. Βαρύ το γήπεδο.
14' Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Σούτ του Ογκμποε μέσα απο την περιοχή μπλοκάρει στην εστία του ο Λαζαρίδης.
20' Ο ΟΦΗ ζητάει  φάουλ στον Ογκμποε σε μαρκάρισμα απο πίσω στο ύψος της περιοχής, όχι λέει ο διαιτητής!
24' Ο Κώτσιος προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Κίκε, ο οποίος μπηκε μέσα στην περιοχή και έφτασε απέναντι στον Δάφκο.
26' Ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Γκούμα, να πλασάρει απο το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να φεύγει σύριζα άουτ απο το αριστερό κάθετο δοκάρι.
40' Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ. Σέντρα Μικίτς, σούτ του Βουό, η μπάλα κοντράρει στα σώματα και φεύγει κόρνερ.
42' Κίτρινη κάρτα σε Λαζαρίδη και Βουό απο το διαιτητή.
43' Κιτρινη κάρτα στον Κίκε.
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-0 στη λασμπομαχία στο γήπεδο του Μάλεμε.
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες.
52' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Ογκμποε πατάει ωραία τη μπάλα για τον Βουό, ο οποίος σουτάρει δυνατά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ!
58' Κίτρινη κάρτα στον Βαλλιάνο.
60' Ωραία ενέργεια του Ογκμποε και σέντρα για τον Αντουκόρ,ο οποίος σουτάρει αλλά ο Λαζαρίδης μπολκάρει.
68' Aπευθείας χτύπημνα φάουλ του Τιάγκο,ο Δάφκος διώσνει σε κόρνερ.
70' Διπλή αλλαγή για τον ΟΦΗ. Μέσα οι Ράντικαι Χαντί, έξω οι Ογκμποε και Μασάδο.
74' Κίτρινη κάρτα στον Οστοιτς.
75' Φάουλ του Σταθάκη, η μπάλα κοντράρει στο τείχος και φεύγει κόρνερ.
76' Κεφαλιά του Παντελάκη, η μπάλα πάνω απο τα δοκάρια.
80' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ! Ωραία σέντρα του Βαλλιάνου για τον Βουό και αυτός με κοντινή προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).
88' Το 1-1 για τον Κισσαμικό. Ο Τσερκέζος κοντρολάρει με χέρι τη μπάλα, βγάζει τη σέντρα και ο Μίλιτς με κοντινή προβολή κάνει το 1-1.
Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΟΦΗ για χέρι στο κοντρόλ του αμυντικού του Κισσαμικού, πριν βγάλει τη σέντρα.
Ο διαιτητής αποβάλει τον τεχνικό διευθυντή του ΟΦΗ Σταύρο Λαμπράκη.
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 1-1

Ποδόσφαιρο 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Έτσι είναι το γήπεδο, λίγες ώρες πριν την σέντρα!

Οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη, είναι πολύ κακές με βροχή και δυνατό αέρα, ενώ το γήπεδο, όπως φαίνεται και απο την φωτογραφία που ανέβασε η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στην επίσημη ιστοσελίδα της της, ofi1925.gr έχει μετατραπεί σε λίμνη.
Ακόμη, ο δυνατός αέρας (το γήπεδο είναι κοντά στη θάλασσα) επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκαν το γήπεδο του Μάλεμε ο τεχνικός διευθυντής του ΟΦΗ Σταύρος Λαμπράκης και το μέλος της διοίκησης Κώστας Ζερβάκης και ενημέρωσαν σχετικά την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες, για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.
Η αποστολή του ΟΦΗ βρίσκεται απο την Κυριακή το απόγευμα στα Χανιά και έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Ο ΟΦΗ θα μεταβεί κανονικά στο γήπεδο, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί και θα περιμένει την απόφαση των αξιωματούχων του αγώνα, για το αν θα διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση.

''Οι άλλοι'' 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Οδηγίες από τον Κισσαμικό προς τον κόσμο του ΟΦΗ

Ο Κισσαμικός με ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι τα εισιτήρια θα διατίθενται από τις 3.00 το μεσημέρι ενώ ενημερώνει και τον κόσμο του ΟΦΗ για την δική του διευκόλυνση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κισσαμικού
«Η ΠΑΕ Κισσαμικός ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Football League 2016-2017 με αντίπαλο τον ΟΦΗ θα γίνεται δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη, δηλαδή στις 15:00, από το εκδοτήριο του γηπέδου. Η τιμή των εισιτηρίων ανέρχεται στα 10 ευρώ.
Σημειώνεται πως οι φίλαθλοι του ΟΦΗ θα φιλοξενηθούν στη νότια κερκίδα του γηπέδου του Μάλεμε, παρακαλούνται δε για τη δική τους διευκόλυνση να προσέλθουν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα».

''Οι άλλοι'' 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Η αποστολή του Κισσαμικού για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ

Δεκαεννέα ποδοσφαιριστές πήρε ο Σπύρος Μπαξεβάνος στην αποστολή του Κισσαμικού για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ με την Χανιώτικη ΠΑΕ να μην αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.
Η αποστολή του Κισσαμικού αποτελείται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές
Λαζαρίδης, Πολίτης, Τσερκέζος, Παγώνης, Σταθάκης, Ενγκουέμ, Παντελάκης, Κουρέλλας, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Γκούμας, Τιάγκο, Θέος, Βλάχος, Κίκε, Ποκόνγκ, Μάριο Μαρτίνεθ, Μάντζης, Μίλιτς.

Ποδόσφαιρο 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Νιόπλιας: «Έπρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι»

Μετά τις δηλώσεις που έκανε με την λήξη του παιχνιδιού, ο Νίκος Νιόπλιας στάθηκε, στην συνέντευξη τύπου, ξανά στην αντίδραση των παικτών του μετά το γκολ του Βουό.
«Από την στιγμή που προηγηθήκαμε 0-1 σε αυτό το χρονικό σημείο, έχω την πεποίθηση ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι. Τα παιδιά έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν, έπαιξαν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια στην έδρα μας από τα οποία πρέπει να κάνουμε το απόλυτο. Αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα με καλή ψυχολογία, καλή ομάδα είμαστε και εμείς. Θεωρώ ότι δεν είναι κακό αποτέλεσμα αλλά το χρονικό σημείο που δεχτήκαμε το γκολ, μας αδικεί» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Ποδόσφαιρο 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Να γυρίσει στο Ηράκλειο με την νίκη!

Να γυρίσει στο Ηράκλειο με τους τρεις βαθμούς θέλει ο ΟΦΗ που φιλοξενήται στο Μάλεμε από τον Κισσαμικό.

Πάνοπλος πάει στα Χανιά ο ΟΦΗ με μοναδικό στόχο να ξεκινήσει νικηφόρα το πρωτάθλημα και να δείξει ότι είναι το φαβορί για την άνοδο. Ο Νίκος Νιόπλιας έχει πάρει όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές, και θα καταλήξη στην καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με μοναδικό στόχο η νίκη. Ο Κόσμος του ΟΦΗ αναμένεται να δώσει βρονερό παρόν στο Μάλεμε, και θα αποτελέσει το 12ο παίκτη στην προσπάθεια των παικτών του ΟΦΗ.

Μπάσκετ 31/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Video: Το τελευταίο 10λεπτο του ΟΦΗ - Κάδμος

Δείτε το video με τις καλύτερες φάσεις και το δραματικό φινάλε του αγώνα του ΟΦΗ με τον Κάδμο για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ακαδημίες 30/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Εντυπωσιακός ο ΟΦΗ '94 - από τεσσάρα σε εξάρα!

Τα πιτσιρίκια του Ζαχαρία Νοικοκυράκη ήταν εντυπωσιακά για ακόμα μια αγωνιστική συντρίβοντας τους Ν. Αλμυρού με 6-2.
Παραμένει πρώτος και αήττητος ο ΟΦΗ ’94 μετά από επτά αγωνιστικές και βρίσκονται στην κορυφή έχοντας κάνει το απόλυτο με 21 βαθμούς. Οι ποδοσφαιριστές του Ζαχαρία Νοικοκυράκη μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν 0-3 στο 57′ με δύο γκολ του Νοικοκυράκη και ένα του Κουρίνου. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-3 ενώ λίγα λεπτά έμειναν με παίκτη λιγότερο για να κάνει ο Βολτυράκης το 1-4. Ο ΟΦΗ ’94 πέτυχε ακόμα δύο γκολ με τους Μπελαδάκη, Καλαϊτζάκη διαμορφώνοντας το τελικό 2-6.

Άλλα Σπορ, Στίβος 30/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Σε αγώνες στη Μύκονο ο στίβος του ΟΦΗ

Σε αγώνες στίβου στη Μύκονο, συμμετείχε το τμημα στίβου του ΟΦΗ. Πρόκειται για τους αγώνες  με την επωνυμία Δήλεια 2016, οι οποίοι έγιναν για 6η συνεχή χρονιά από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και τον στίβο του Α.Ο.Μυκόνου. Οι αγώνες έγιναν στο στάδιο του Κόρφου στη Μύκονο.
Συμμετοχές τμήματος Στίβου Ο.Φ.Η.:
Σχοιναράκης Ανδρεας 1ος 60μ εμπόδια
Χριστοφορακης Γιαννης 1ος 60μ.
Ρεθυμνιωτάκη Σοφία 2η 300μ.
Μανδυλάκη Μιχαέλα 4η 80μ
Συνοδός Προπονητής : Ρεθυμνιωτάκης Χαραλαμπος

Μπάσκετ 30/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Λιγοψύγησε στο τέλος και ηττήθηκε!

Ο ΟΦΗ κάνοντας πολύ κακές επιλογές στην επίθεση και ενώ ήταν μέσα στο παιχνίδι, ηττήθηκε από τον ανώτερο Κάδμο Θήβας με 64-70.
Το ξεκίνημα του ΟΦΗ στο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό και με λύσεις από την περιφέρεια, κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς με 8 πόντους (16-8) ενώ στην συνέχεια με νέο τρίποντο του Αγαπιάδη έγινε το 21-13. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Γκρινιάρη να δίνει λύσεις από την περιφέρεια κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και τον ΟΦΗ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με διαφορά δύο πόντων (33-31).
Στην τρίτη περίοδο, ο ΟΦΗ έκανε ένα μικρό σερί και προηγήθηκε με 38-34 όμως ο Κάδμος απάντησε αμέσως με ένα δικό του σερί 8-0 πηγαίνοντας στο +4 (38-42). Στην τρίτη περίοδο ο Σκεμπές ήρθε από τον πάγκο και έδωσε λύσεις στην επίθεση με δύο εύστοχα τρίποντα και τον Κάδμο να προηγείται με 48-52 ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι. Ο Κάδμος είχε το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου με τον ΟΦΗ να μειώνει στους τρεις πόντους στο 39′ (61-64). Και ενώ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, έχασε τρία συνεχόμενα τρίποντα κάνοντας πολύ κακές επιθέσεις με τον Πανταζή να έχει 6/6 βολές στο τέλος και να παίρνει τη νίκη με 64-70.

Ποδόσφαιρο 30/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Όστοϊτς: «Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά»

Ο ΟΦΗ είναι έτοιμος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ανέφερε ο Μπράνκο Οστοιτς.
Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ, μίλησε για το παιχνίδι της Δευτέρας στο Μάλεμε, με το οποίο ο ΟΦΗ ξεκινάει τις υποχρεώσεις του, στην Football league.
Oπως ανέφερε ο Όστοιτς:
«είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Δουλέψαμε πολύ αυτούς τους τρείς μήνες και τώρα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά.
Στόχος μας είναι να ανέβουμε κατηγορία και πάμε δυνατά για να κάνουμε το πρώτο βήμα, για το στόχο» ανέφερε ο Βόσνιος αμυντικός του ΟΦΗ.

Ποδόσφαιρο 30/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Κώτσιος: «Έχουμε μεγάλους στόχους σαν ομάδα»

«Ο ΟΦΗ ειναι η μεγάλη ομάδα και θα παίξει για τη νίκη στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό» ανέφερε ο Ηλίας Κώτσιος, για την πρεμιέρα της Δευτέρας (5μμ) στο γήπεδο του Μάλεμε.
Ο αρχηγός του ΟΦΗ, μιλώντας μετά την προπόνηση της Κυριακής (30/10), με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας, για το πρώτο παιχνίδι του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Football league, ανέφερε ότι «επτέλους ξεκινάει το πρωτάθλημα. Εχουμε μεγάλους στόχους σαν ομάδα. Παίζουμε με ένα αντίπαλο που είναι οργανωμένος και είχε και πέρσι πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Εμείς πηγαίνουμε για να κερδίσουμε, με κάθε τρόπο το παιχνίδι. Ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί απο ότι ήμασταν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο Κύπελλο, στο οποίο ήμασταν πολύ καλοί αλλά δεν πήραμε τίποτε. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε σε αυτό το παιχνίδι, να κάνουμε μια αντίστοιχη εμφάνιση και να πάρουμε και τους βαθούς της νίκης».

Ποδόσφαιρο 30/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Χωρίς τον Κομεσίδη στο Μάλεμε

Με προπόνηση που έγινε την Κυριακή (30/10) το πρωί στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση της Δευτέρας (5μμ) με τον Κισσαμικό στο Μάλεμε, για την πρεμιέρα της Football league.
O Δημ. Κομεσίδης είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νίκος Νιόπλιας, για το παιχνίδι, καθώς δεν έχει ξεπεράσει 100% τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, έκανε ατομικό και ο προπονητής του ΟΦΗ, τον άφησε εκτός αποστολής.
Στην αποστολή ο προπονητής του ΟΦΗ επέλεξε τους: Δάφκο, Δερμιτζάκη, Κώτσιο, Βαλλιάνο, Κολιάρα, Χαντί, Νάστο, Μπουρσέλη, Μασάδο, Οστοιτς, Μίκιτς, Αντουκόρ, Μιλοσάβλιεφ, Ράντι, Βουό, Μάνο, Ογκμποε, Φαζό.
Εκτός έμειναν οι : Κομεσίδης, Κιάσσος, Ροβίθης, Χίσι, Μπολάκης, Κασμερίδης, Βρεττός, Κοντογιάννης, Μανιαδής, Τουγλής.
Η αποστολή του ΟΦΗ θα μεταβεί με το πούλμαν τη ομάδας την Κυριακή το απόγευμα στα Χανιά και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο για την αναμέτρηση της Δευτέρας.

Ποδόσφαιρο 30/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ στο αγιασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας

Στον αγιασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΟΦΗ, που έγινε το Σάββατο (29/10) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, αποτελούμενη απο τον αντιπρόεδρο Παν. Αντωνακάκη και τον ταμία Κώστα Βαρβεράκη.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ ευχήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Football league και όλη η οικογένεια του ΟΦΗ να πανηγυρίσει στο τέλος της χρονιάς την άνοδο της ομάδας, στην Σούπερ Λίγκ.

Ποδόσφαιρο, Συλλογή φωτογραφιών 30/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

ΚΛΙΚ από τον αγιασμό στο «Βαρδινογιάννειο»

















Μπάσκετ 30/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο ΟΦΗ!

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει απόψε ο ΟΦΗ που υποδέχεται τον Κάδμο Θήβας στο κλείστο του ΒΑΚ στις 5 το απόγευμα.

Μετά την ήττα στις λεπτομέρειες την προηγούμενη αγωνιστική στη Πεντέλη, ο ΟΦΗ θέλει να κάνει το 2χ2 στο Ηράκλειο και να ανέβει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Γιώργος Κόκκινος, δεν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, κάτι που σήμενει πως θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του για το σημερινό δύσκολο παιχνίδι. Ο κόσμος του ΟΦΗ αναμένεται να γεμίσει σήμερα το ΒΑΚ και να αποτελέσει το 12ο παίκτη, με στόχο να έρθει η νίκη κόντρα σε μια ομάδα που έχει βάλει στόχο την άνοδο.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Γυναίκες 29/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Σπουδαίο διπλό για τον ΟΦΗ με ψυχή και καρδιά!

Ξεκίνημα με το δεξί έκανε η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής φεύγοντας από την Ρόδο με τους τρεις βαθμούς μετά τη νίκη επί της ΑΣΤΙΡ με 2-1.
Ο ΟΦΗ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην Ρόδο και κατάφερε να πάρει την πρώτη – ιστορική – νίκη του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής επικρατώντας με 2-1 της ΑΣΤΙΡ. Ο ΟΦΗ εκφράζει τα έντονα παράπονα για την διαιτησία του Γιαννούκα του συνδέσμου Δωδεκανήσου που υπέδειξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ισοφάριση. Τα κορίτσια του Ζαφείρη Λατσούδη ήταν ανώτερα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με την Κοκοτσάκη. Οι Ροδίτισσες ισοφάρισαν σε 1-1 όμως ο ΟΦΗ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 75′ με γκολ της Μαρίας Χρηστάκη κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο.
ΟΦΗ: Αποστολάκη, Συμεωνίδη, Παπαδάκη, Αγγελάκη, Γιαννούτσου, Κουνάλη, Τριβιζάκη, Χρηστάκη, Κοκοτσάκη, Κυδωνάκη, Νικητάρα.

Ποδόσφαιρο 29/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Μέσα οι Κοιλιάρας, Κομεσίδης για την πρεμιέρα!

Ευχάριστα μαντάτα για το Νίκο Νιόπλια στην προπόνηση του Σαββάτου, καθώς είδε όλους τους ποδοσφαιριστές του, να μετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα, γεγονός που σημαίνει ότι ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί πάνοπλος, στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Κισσσαμικό στο Μάλεμε (5μμ).
Οι Κοιλιάρας και Κομεσίδης ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα και τέθηκαν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, για το παιχνίδι της πρεμιέρας στην Football league.
H προετοιμασία του ΟΦΗ για το παιχνίδι με τον Κισσαμικό, θα ολοκληρωθεί με προπόνηση που θα γίνει την Κυριακή (30/10) το πρωί στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.
Η αποστολή του ΟΦΗ την Κυριακή το απόγευμα θα μεταβεί στα Χανιά και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Ποδόσφαιρο 29/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Με τις ευχές του Παπά - Γιώργη να έρθει η άνοδος!

Με τον γνωστό, για τα Ομιλίτικα συναισθήματα του, Παπά – Γιώργη τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου ο καθιερωμένος αγιασμός εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.
Οπως πέρυσι, που η ομάδα κέρδισε την άνοδο απο την Γ’ Εθνική στην Football league, έτσι και φέτος, που ο ΟΦΗ έχει στόχο την επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκ, τον αγιασμό τέλεσε ο παπα-Γιώργης Χατζάκης, γνωστός για τα ομιλίτικα του αισθήματα.
«Εύχομαι και η νέα χρονιά, να σας βρει με την άνοδο» είπε ο παπα-Γιώργης, ο οποίος ευχήθηκε στους παίκτες το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση της ομάδας και συνέχισε λέγοντας «να έχετε υγεία για να πετύχετε το στόχο σας».
Ακόμη ευχήθηκε στους παίκτες «καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι της Δευτέρας. Να σέβεστε τον ιδρώτα σας και να τιμάτε την ασπίδα! (σ.σ το σήμα του ΟΦΗ)».
Στον αγιασμό του ΟΦΗ, βρέθηκε και η δεύτερη ομάδα του ΟΦΗ ( Κ19) η οποία και θα αγωνιστεί στον αντίστοιχο πρωτάθλημα της Football league.
Παρούσα ήταν σύσσωμη η διοίκηση τη ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 (Πολεμαρχάκης, Ορφανάκης, Κουμαντάκης, Μυλωνάκης, Αποστολάκης, Ζερβάκης), ο πρώην πρόεδρος και μέτοχος του ΟΦΗ Αντίπας Σηφάκης, ο μέτοχος Βασίλης Ζηδιανάκης, εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη ΟΦΗ (Αντωνακάκης-Βαρβεράκης) και της ακαδημίας ποδοσφαίρου (Κουτεντάκης).
Ο ΟΦΗ πήρε την ευλογία του Θεού και ξεκινάει με φιλοδοξίες για μια χρονιά με υγεία και επιτυχίες, με στόχο να επιστρέψει στην θέση που ιστορικά ανήκει. Την μεγάλη κατηγορία.

Ποδόσφαιρο 29/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Στην τελική ευθεία για Κισσαμικό ο ΟΦΗ

Στην τελική ευθεία για το παιχνίδι με τον Κισσαμικό την Δευτέρα, βρίσκεται ο ΟΦΗ που θα αναχωρήσει για τα Χανιά αύριο το απόγευμα.

Ο Νίκος Νιόπλιας βλέπει όλους τους ποδοσφαιριστές τους, πλην τους Κομεσίδη και Κοιλιάρα που θα προσπαθήσουν να μπουν σήμερα στο κανονικό πρόγραμμα), να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς. Ο προπονητής του ΟΦΗ θα κάνεις σήμερα τις τελευταίες του δοκιμές για το ματς της πρεμιέρας με το Κισσαμικό, με μοναδικό στόχο την νίκη. 

Σήμερα, αναμένεται να γίνει ο Αγιασμός στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, για τον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ, με αφορμή της έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς 2016-17.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ποδόσφαιρο 28/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Εκπρόσωποι της Δανέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο ΒΑΚ

Το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, αυτό το «κόσμημα» που διαθέτει ο ΟΦΗ, αποτελεί πόλο έλξης για ομάδες της Ευρώπης, οι οποίες σκέφτονται να επισκεφθούν την Κρήτη, για την χειμερινή τους προετοιμασία.
Μετά την «πόρτα» που άνοιξε ο ΟΦΗ με την Στουγκάρδη, με τους ανθρώπους της οποίας είναι σε ανοιχτή γραμμή, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας, ήρθε σε επικοινωνία με τον ΟΦΗ, προκειμένου να φιλοξενήσει το χειμώνα, Εθνικές ομάδες υποδομής της Δανίας, αλλά και τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας.
Μάλιστα την Παρασκευή (28/10), ο επικεφαλής της Δανέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τις ομάδες Κ-16 και Κ-18 της Δανίας Karsten Stiig Nielsen με τους κ.κ. Δημήτρη Σετάκη και Κώστα Τσουβαλά, απο την εταιρεία Football events management, είχαν συνάντηση στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ για το θέμα αυτό, με τον Γενικό διευθυντή της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Δημήτρη Αποστολάκη, τον Κώστα Ζερβάκη εκ μέρους της διοίκησης του ΟΦΗ, τον προπονητή της Κ-19 του ΟΦΗ Βασίλη Πλεσίτη και τον τεχνικό διευθυντή Σταύρο Λαμπράκη.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε όλο το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, είδαν τα γήπεδα και τους αποδυτηριακούς χώρους και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την κατάσταση που βρίσκεται.
Αργότερα, επισκέφθηκαν και το Γεντί Κουλέ.
Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται για την χρήση του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου για 7-10 μέρες, στα μέσα του Ιανουαρίου, προκειμένου να κάνουν χειμερινή προετοιμασία οι εθνικές ομάδες Κ16 και Κ18 της Δανίας, αλλά και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας.
«Εχουμε ένα αθλητικό κόσμημα το οποίο η σημερινή διοίκηση του ΟΦΗ, έχει κάνει τα πάντα, για να το έχει στην κατάσταση που πρέπει να βρίσκεται.
Με το αθλητικό κέντρο που έχουμε, τον καιρό και τις τουριστικές υποδομές που διαθέτει η Κρήτη, μπορούμε να φιλοξενήσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου.
Ηδη έχουμε κάνει μια συζήτηση με την Στουτγκάρδη και τώρα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας και θα συνεχίσουμε.
Οι επισκέπτες έμειναν πολύ ικανοποιημένοι απο αυτό που είδαν» ανέφερε στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ο Γενικός διευθυντής Δημήτρης Αποστολάκης.
Στην φωτογραφία οι επισκέπτες απο την Δανέζικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με τους ανθρώπους του ΟΦΗ, στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.

Ποδόσφαιρο 28/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Μέσα ο Δερμιτζάκης, ξεκαθαρίζει το Σάββατο για Κομεσίδη και Κοιλιάρα

Με προπόνηση που έγινε την Παρασκευή (28/10) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, οι παίκτες του ΟΦΗ, συνέχισαν την προετοιμασία τους, για την αναμέτρηση της Δευτέρας με τον Κισσαμικό στο Μάλεμε (5μμ) για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football league.
Σε φουλ ρυθμούς προπονηθηκε ο Γιάννης Δερμιτζάκης, ο οποίος μάλιστα πήρε και μέρος στο δίτερμα, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού, που αντιμετώπισε.
Ατομικό πρόγραμμα (τρέξιμο) σε αυξημένους ρυθμούς και θεραπεία συνέχισαν οι Κοιλιάρας (δικέφαλος) και Κομεσίδης (προσαγωγός).
Οι δυο ποδοσφαιριστές το Σάββατο (29/10) θα επιχειρήσουν να μπούν στο κανονικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το προπονητικό πρόγραμμα της τεχνικής ηγεσίας, ο παίκτες του ΟΦΗ, θα προπονηθούν το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί και το απόγευμα θα μεταβούν στα Χανιά, όπου θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο της περιοχής, για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Κισσαμικό.
Το Σάββατο (29/10) μετά την προπόνηση θα τελεστεί στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, αγιασμός, με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Football league.
Η φωτογραφία είναι απο την προπόνηση της Παρασκευής (28/10) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.

Γυναίκες 29/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Να μπουν με το δεξί στην Β' Εθνική θέλουν οι γυναίκες του ΟΦΗ!

Με στόχο να μπει με το... δεξί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β Εθνικής, θέλουν οι γυναίκες του ΟΦΗ που θα παίξουν με την ΑΣΤΙΡ στην Ρόδο, στις 15.00 το μεσημέρι.

Μετά από μια επυτηχιμένη άνοδο στην Β' Εθνική και αητήττες, οι γυναίκες του ΟΦΗ επιθυμούν να κάνουν το ίδιο και φέτος σε μια κατηγόρια δυσκολότερη από την περσινή. Ο Ζαφείρης Λατσούδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα έχει στην διάθεση του όλες τις αθλήτριες του. Η αποστολή του ΟΦΗ αναχώρηση αεροπορικώς για την Ρόδο χθες το απόγευμα, με μοναδικό στόχο να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Η αποστολή του ΟΦΗ για το σημερινό παιχνίδι: Μανίτα, Κεκερή, Τριβυζάκη, Κοκοτσάκη, Παπαδάκη, Σηφάκη, Κυδωνάκη, Αποστολάκη, Αγγελάκη, Λάκο, Νικηταρά, Συλλιγάρδου, Χριστάκη, Κουνάλη, Ξενοκτιστάκη, Παπακωνσταντή, Γιαννούτσου, Συμεωνίδη, και Σταμπούλη.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι αργηγοί για τη νέα αγωνιστική χρονιά, οι οποίες είναι: 1η Κωνσταντίνα Αγγελάκη, 2η Βάσω Κυδωνάκη, 3η Μαίρη Κοκοτσάκη και 4η η Γεωργία Συλλιγάρδου.

Διαιτητής της αναμέτρησης Αστέρας - ΟΦΗ έχει οριστεί ο Αναστάσιος Γιαννούκος, με βοηθούς τους Αλέκο Δημοσθένη και Βασιλείου Χρυσούλα του συνδέσμου Δωδεκανήσου.

Δελτία Τύπου 28/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Η μέρα του ΟΧΙ των Ελλήνων

Mαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την χώρα.
Η απόφαση για την επίθεση κατά της Ελλάδας ελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 1940 από το Ιταλικό Πολεμικό Συμβούλιο, παρουσία του Μουσολίνι και παρά τις αντιρρήσεις πολλών από τους παρισταμένους για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν η επιχείρηση.
Ο «Ντούτσε» ήθελε μία νίκη για να μπει στο μάτι του Χίτλερ, που είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις για μία επίθεση κατά της Ελλάδας. Πίστευε ότι η χώρα μας ήταν ο εύκολος στόχος. «Το μόνο μας εμπόδιο είναι οι λασπωμένοι δρόμοι» τον είχαν διαβεβαιώσει οι επιτελείς του. Ως ημέρα της επίθεσης ορίσθηκε η 26η Οκτωβρίου, αλλά ο Μουσολίνι τη μετέθεσε για τις 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμπέσει με τη 18η επέτειο της Πορείας προς τη Ρώμη, που έφερε τους φασίστες στην εξουσία.
Στην Αθήνα έφθαναν σωρηδόν οι πληροφορίες για επικείμενη ιταλική επίθεση. Στο Υπουργικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου ο Μεταξάς ενημέρωσε τους υπουργούς του για την κατάσταση και τους διαβεβαίωσε ότι η στρατιωτική προπαρασκευή της χώρας είχε προχωρήσει ικανοποιητικά. Η αλήθεια ήταν ότι η χώρα μας ήταν σχεδόν ανοχύρωτη προς την πλευρά της Αλβανίας και με ελλιπείς στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς το βάρος είχε δοθεί στα σύνορα με τη Βουλγαρία.
Η ζωή, εν τω μεταξύ, στην πρωτεύουσα κυλούσε στους δικούς της ρυθμούς. Το κοσμικό και πολιτιστικό γεγονός των ημερών ήταν η πρεμιέρα της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι «Μαντάμ Μπατερφλάι» από τη νεοσύστατη Λυρική Σκηνή. Την παράσταση θα τιμούσε ο γιος του συνθέτη, γεγονός που είχε κινητοποιήσει την κοσμική Αθήνα. Ο πρεσβευτής της Ιταλίας Εμμανουέλε Γκράτσι είχε καλέσει τον Μεταξά σε γεύμα μετά την παράσταση. Ο δικτάτορας αρνήθηκε («είναι δυσάρεστο για τον καθένας μας να δεχθεί το φιλί του Ιούδα» σημείωνε στο ημερολόγιό του») και έδωσε την εντολή σε μόνο δύο υπουργούς να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Αναχώρηση για το μέτωποΤο βράδυ της 27ης Οκτωβρίου ο Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Στέφανι» εξαπολύει επίθεση εναντίον της Ελλάδας, στην οποία απαντά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ελληνική ηγεσία πιστεύει ότι η ιταλική επίθεση είναι ζήτημα ωρών. Ο αρχηγός του ΓΕΣ Αλέξανδρος Παπάγος επικοινωνεί με τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ ενημερώνεται και ο Μεταξάς.
Τα άσχημα μαντάτα δεν θα αργήσουν. Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου, ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Αθήνα, Γκράτσι θα συναντηθεί τελικά με τον Μεταξά, αλλά για να του επιδώσει στο σπίτι του στην Κηφισιά τελεσίγραφο, με το οποίο ο Μουσολίνι απαιτούσε από την Ελλάδα να μην εμποδίσει το στρατό του να καταλάβει ορισμένες στρατηγικές θέσεις στη χώρα μας. Η κυβέρνηση των Αθηνών είχε διορία τρεις ώρες για να δώσει την απάντησή της. Ωστόσο, αυτή ήταν αυτονόητη για τον δικτάτορα: «Donc, Monsieur c’est la guerre» («Λοιπόν, Κύριέ μου έχουμε πόλεμο!»). Με αυτές τις φράσεις στα Γαλλικά ειπώθηκε το ΟΧΙ από τον Μεταξά, που απηχούσε τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Αμέσως μετά, ο Μεταξάς ενημέρωσε τον άγγλο πρέσβη Πάλερετ και ζήτησε τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου.Οι Ιταλοί δεν περίμεναν την εκπνοή του τελεσιγράφου. Ο αρχιστράτηγος Βισκόντι Πράσκα έδωσε την εντολή για προσβολή των ελληνικών θέσεων από τις 5 το πρωί. Την ώρα αυτή σημειώθηκε και η πρώτη ελληνική απώλεια. Ο 27χρονος πεζικάριος Βασίλειος Τσιαβαλιάρης από τα Τρίκαλα, που υπηρετούσε σε φυλάκιο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, σκοτώθηκε από θραύσμα ιταλικού όλμου. Η ιταλική επίθεση εκδηλώθηκε με εισβολή ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στους τομείς της Πίνδου και της Ηπείρου (από το Γράμμο μέχρι το Ιόνιο) και με τοπικές συμπλοκές στην περιοχή της ΒΔ Μακεδονίας. Ο ιταλός αρχιστράτηγος Βισκόντι Πράσκα είχε στη διάθεσή του 135.000 άνδρες και ο έλληνας ομόλογός του Αλέξανδρος Παπάγος μόλις 35.000.
Στις 9:30 το πρωί πραγματοποιούνται και οι πρώτοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στον Πειραιά και το Τατόι δίχως συνέπειες, ενώ στην Πάτρα θα υπάρξουν νεκροί. Βομβαρδίστηκαν, ακόμη, η Διώρυγα της Κορίνθου και η ναυτική βάση της Πρέβεζας. Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου ο Μουσολίνι γεμάτος καμάρι ανακοίνωνε στο Χίτλερ, με τον οποίον συναντήθηκε στη Φλωρεντία, την επίθεση κατά της Ελλάδας.
Ελληνοαλβανικά σύνοραΤο ΟΧΙ γίνεται δεκτό με πρωτοφανή ενθουσιασμό απ’ όλο τον ελληνικό λαό, που ξυπνά στις 6 το πρωί από τους συριγμούς των σειρήνων και ξεχύνεται στους δρόμους, κρατώντας τη γαλανόλευκη. Οι στρατεύσιμοι ετοιμάζονταν για το μέτωπο «με το χαμόγελο στα χείλη» και το ραδιόφωνο μετέδιδε διαρκώς το περίφημο πρώτο ανακοινωθέν του Γενικού Στρατηγείου: «Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλουν από της 5:30 πρωινής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους».
Η απόφαση της Ελλάδας να αντισταθεί προκαλεί αυθημερόν εκδηλώσεις θαυμασμού, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας. Σταδιακά αρχίζουν να καταφθάνουν δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης, με πρώτο αυτό του βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιου ΣΤ’, που τονίζει: «Η υπόθεσίς σας είναι και ιδική μας υπόθεσις». Στο ίδιο μήκος κύματος και το τηλεγράφημα του Τσόρτσιλ: «Θα σας παράσχομεν όλην την δυνατήν βοήθειαν μαχόμενοι εναντίον του κοινού εχθρού και θα μοιρασθώμεν την κοινήν νίκην».
Οι ΗΠΑ, που ήταν εκτός πολέμου, εξέφρασαν απλώς τη λύπη τους δια του Προέδρου Ρούζβελτ, ενώ η Σοβιετική Ένωση παρέμεινε «άφωνη», αφού δεσμευόταν από το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ. Σε αντίθεση, ο Τουρκικός Τύπος δεν φείσθηκε διθυραμβικών επαίνων για το «ΟΧΙ». Η «Ικδάμ» έγραφε στις 29 Οκτωβρίου «Ζήτω η Ελλάς! Είμαστε υπερήφανοι, που έχουμε σύμμαχο ένα τέτοιο έθνος», ενώ η «Βακίτ» ανέφερε την Ελλάδα ως «αλησμόνητο για όλο τον κόσμο παράδειγμα γενναιότητας».
Πηγή: sansimera.gr

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Παρασκήνια 27/10/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Ένα τριήμερο γεμάτο ΟΦΗ!

Ένα τριήμερο γεμάτο ΟΦΗ έρχεται, καθώς το Σάββατο παίζουν οι γυναίκες που κάνουν πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και θα αντιμετωπίσουν ΑΣΤΙΡ στην Ρόδο. Ενώ, την Κυριακή ο μπασκετικός ΟΦΗ θα παίξει με τον Κάδμο στο ΒΑΚ και ο... ποδοσφαιρικός ΟΦΗ στα Χανιά με τον Κισσαμικός.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες του ΟΦΗ θέλουν να ξεκινήσουν νικηφόρα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, με στόχο την άνοδο στην Σούπερ Λίγκ, το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 15:00. Ο μπασκετικός ΟΦΗ, μετά την κακή διαιτησία στην τελευταία φάση, και ηττήθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπροστά στο γεμάτο ΒΑΚ που αναμένεται να γεμίσει, ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να κάνει το 2χ2 στο ΒΑΚ, κόντρα σε μια ομάδα που έχει στόχο την άνοδο. 

Τέλος, ο ποδοσφαιρικός ΟΦΗ θα παίξει στο Μάλεμε με τον Κισσαμικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, με μοναδικό στόχο την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία. Ο κόσμος του ΟΦΗ, αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν σε ΒΑΚ και Χανιά, και όπως καταλαβένεται θα είναι ένα τριήμερο γεμάτο... ΟΦΗ!