Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ποδόσφαιρο 14/5/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Κωστένογλου: «Δίκαιη η ισοπαλία»

Ο προπονητής του Αρη Νίκος Κωστένογλου, ανέφερε στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ (1-1):
"Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από εμάς. Μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι.
Είχε την υπεροχή. Κατάφερε να προηγηθεί, αν και έχω κάποιες ενστάσεις στην προτελευταία φάση πριν δεχθούμε το γκολ, ίσως να έχει γίνει φάουλ.
Πέραν τούτου όμως, αντικειμενικά ήταν καλύτερος από εμάς.
Τη στιγμή που δεχθήκαμε την κόκκινη κάρτα, μια κάρτα εκατέρωθεν, βρεθήκαμε δέκα εναντίον δέκα.
Για τον ΟΦΗ ηταν λιγότερο οδυνηρό αυτό, διότι αποβλήθηκε ο κεντρικός αμυντικός, οπότε βάζοντας το Νάστο, η λειτουργία του ΟΦΗ δεν άλλαξε, ούτε η δομή του στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι.
Εμείς με την αποβολή του Μπούρμπου, είχαμε προβλήματα. Εγιναν εσωτερικές αλλαγές, χάνοντας την ελπίδα να βελτιωθούμε ως προς τη συνοχή μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημα, προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι, αλλά μέχρι το 60’ δεν ήμασταν ιδιαίτερα απειλητικοί.
Με τις αλλαγές, αλλάξαμε τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ και από εκεί και μετά το παιχνίδι, άνοιξε και ο ΟΦΗ είχε ευκαιρίες στις oποίες θα μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.
Κλείνοντας το παιχνίδι, εμείς είχαμε μια κλασσική ευκαιρία στην οποία θα μπορούσαμε να πάρουμε τους τρείς βαθμούς.
Αντικειμενικά θα έλεγα ότι είναι δίκαιαη η ισοπαλία, πέρα από αυτήν την ευκαιρία που χάσαμε.
Επιμένω όμως ότι εμείς το να παίζουμε δέκα με δέκα δεν είναι ότι καλύτερο.
Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια τους.
Ανεξάρτητα αν η εικόνα μας δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο.
Είμαι περήφανος, που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά.
Γνωρίζω ότι ο ένας βαθμός εμάς δεν μας ικανοποιεί.
Πρέπει να αναλογιστούμε όμως ότι ήρθαμε σε μια πολύ  δυνατή έδρα, με μια πολύ καλή ομάδα και καταφέραμε να αλλάξουμε τουλάχιστον τις ισορροπίες και να ισοφαρίσουμε.
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας.
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Θα περιμένουμε το αυριανό αποτέλεσμα των δύο ομάδων που βρίσκονται στην κορυφή. Η δική μου λογική είναι να μην κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι. Όλο αυτό το διάστημα στοχεύουμε στη 2η θέση. Πρέπει όμως να εξασφαλίσουμε και την 3η, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι απαισιόδοξος. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις που να μας ευνοήσουν. Χρειάζεται να επικρατήσει η λογική και να τιμήσουμε τη φανέλα που φοράμε».
-Θα θέλατε να μας πείτε κάτι για τον Ευγένιο Γκεραρντ, το χέρι του οποίου φιλήσατε στο ημίχρονο του αγώνα; Ο κόσμος του ΟΦΗ σας χειροκρότησε…
«Οι Κρητικοί διακρίνονται για τη λεβεντιά τους και τη φιλοξενία τους.
Εγώ στο Ηράκλειο ως ποδοσφαιριστής, πάντα επιθυμούσα να παίζω, σε αυτό το γήπεδο, γιατί μου άρεσε η εικόνα.
Για τον Γκέραρντ, υπάρχει το ανθρώπινο κομμάτι.
Υπήρξε προπονητής μου. Ενας άνθρωπος με τεράστια προσφορά, στην Κρήτη και στον ΟΦΗ και γενικότερα στο Ελληνικο ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου