Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 31/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Επαφή με τους Λατίνους για να λυθεί το πρόβλημα

Λεάλ, Μάρτος και Ορτέγκα παραμένουν εκτός προπονήσεων και οι μέτοχοι της ΠΑΕ είναι σε επαφή μαζί τους προκειμένου να επιστρέψουν στις προπονήσεις.
Να σημειωθεί, ότι με προσπάθειες  μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, υπάρχει ήδη επικοινωνία με τους Μάρτος, Ορτέγκα και Λεάλ, προκειμένου και αυτοί τις επόμενες μέρες να επιστρέψουν στις προπονήσεις του ΟΦΗ και να είναι στην διάθεση της ομάδας, για το παιχνίδι με τον ΑΟΧανιά/Κισσαμικό, που θα γίνει το Σάββατο 6/1 στο Γεντί Κουλέ.
Οι επαφές  μετόχων της ΠΑΕ με τους παίκτες, προκειμένου να κάνουν μερικές μέρες υπομονή και να λάβουν τα χρήματα που τους οφείλονται, συνεχίζονται, με στόχο, ο ΟΦΗ να συνεχίσει ενωμένος την φετινή του προσπάθεια.

Ποδόσφαιρο 31/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Επέστρεψαν Χαντί, Κουτσιανικούλης

Ευχάριστα νέα είχε η προπόνηση της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς (31/12) στον ΟΦΗ.
Ο Άγγελος Χαντί και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας και τέθηκαν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Ποδόσφαιρο 31/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Απέρυσε την προσφυγή και έμεινε ελεύθερος ο Κουσκουνάς

Σε συμφωνία με το Νίκο Κουσκουνά, να αποσύρει την προσφυγή που έχει καταθέσει σε βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, να λάβει τα δεδουλευμένα που του οφείλει ο ΟΦΗ και να μείνει ελεύθερος ήρθε η κρητική ομάδα.
Η συμφωνία επικυρώθηκε μετά από συνάντηση, που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτης Τσάλος, με τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή, στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.
Ο Νίκος Κουσκουνάς θα λάβει τα χρήματα που του οφείλονται την επόμενη εβδομάδα και θα αποσύρει την προσφυγή του, συνεχίζοντας αλλού την καριέρα του.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτης Τσάλος με δήλωση του στην επίσημη σελίδα της ομάδας, ανέφερε ότι «ήταν μια υπόθεση, που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα και κινδύνους στην ομάδα μας και έπρεπε να λυθεί. Για αυτό και μπήκα μπροστά στην υπόθεση αυτή. Ο παίκτης θα λάβει τα δεδουλευμένα του και θα αποσύρει την προσφυγή του».

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 30/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Ελεύθερος ο Φαμπίνιο

Ο πρώην μέσος του ΟΦΗ, λόγο οικογενειακούς λόγους, απόχωρησε από τον Πανθηραϊκό πριν λίγες εβδομάδες.

Ο Αουγούστο Φαμπίνιο, παρέμεινε στην Κρήτη και το Ηράκλειο για δύο συνεχόμενες χρονιές. Η μία με τη φανέλα του ΟΦΗ, που πέτυχε το στόχο της ανόδου, και η άλλη με τη φανέλα του Ερμή Ζωνιανών, κάνοντας μια εξαιρετική σεζόν. Μετά την αποχώρηση του Σέργιου Λεάλ, που φαίνεται ότι δεν είναι στα πλάνα του Παπαδόπουλου, ο Φαμπίνιο είναι ο κατάλληλος για τη κατηγορία αυτή. Γεμάτη εμπειρία καθώς έχει παίξει σε αρκετές ομάδες, και ξέρει πολύ καλά. Είναι παίκτης με πάθος που βγάζει στο γήπεδο μέσα, αυτό το είδαμε όταν ήταν στον ΟΦΗ, και παίκτες να βγάζουν πάθος το έχουν λίγοι στον ΟΦΗ που το χρειάζεται σε αυτό το πρωτάθλημα.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 29/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Μετατέθηκε για τις 15/1 η Γ.Σ.

Μετατέθηκε για τις 15 Ιανουαρίου λόγω έλλειψης απαρτίας, η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για την οποία θα λάμβανε απόφαση αυτή η Γενική Συνέλευση, απαιτούνταν να ψηφίσουν τα 2/3 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, τα οποία δεν ήταν παρόντα στην διαδικασία.
Σε ότι αφορά την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τις παραιτήσεις μελών του σημερινού Δ.Σ. , θέμα το οποίο δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ., αλλά θα μπορούσε να συζητηθεί, απαιτείται το 100% των μετόχων, κάτι που επίσης δεν ήταν εφικτό να γίνει.
Πάνω σε αυτό, οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 θέλουν να ενημερώσουν  τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια και διεργασίες για την συγκρότηση ενός δυνατού διοικητικού σχήματος, για το οποίο το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν  σχετικές ανακοινώσεις.
Για το θέμα αυτό, των διοικητικών εξελίξεων, οι μέτοχοι της ΠΑΕ, έχουν ήδη ενημερώσει την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές.
Η φωτογραφία είναι από την Γ.Σ. των μετόχων που έγινε στο γήπεδο του ΟΦΗ

Άλλα Σπορ, Σκάκι 29/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Στην Περιφέρεια Κρήτης η σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ

Τα παιδιά συνοδεύονταν από τους εφόρους Κώστα Βαρβεράκη, Γιώργο Σερπετσιδάκη και γονείς, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για την διαχρονική στήριξη της ομάδας που στοχεύει στην ανάπτυξη του πνευματικού αθλήματος.
Συγκεκριμένα η σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ τερμάτισε στη 2η θέση στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, ενώ ο 18χρονος σκακιστής του ΟΦΗ Ανδρέας Κελίρης πήρε την 3η θέση στο Πανελλήνιο ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών. Πρόκειται για δυο από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που έχουν πετύχει σκακιστές του ΟΦΗ σε πανελλήνιο επίπεδο και δείχνουν τη δυναμική του τμήματος σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ευχαριστώντας τους νέους σκακιστές της ομάδας, τους παράγοντες και τους γονείς, ανέφερε ότι η Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου και ευρύτερα η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζουν έμπρακτα την ανάπτυξη του πνευματικού αθλήματος που προβάλλει το νησί και σε τουριστικό επίπεδο. Ο κ. Κουκιαδάκης ευχήθηκε τέλος στην ομάδα καλή χρονιά με πολλές νέες διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο που θα ενισχύσουν την προβολή του νησιού σε αθλητικό, τουριστικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 28/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Επιστροφή με απουσίες στις προπονήσεις του ΟΦΗ

Οι παίκτες του ΟΦΗ επέστρεψαν στις προπονήσεις την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, μετά το ρεπό των Χριστουγέννων, ωστόσο η επιστροφή της ομάδας, συνδιάστηκε με απουσίες.
Συγκεκριμένα οι Μάρτος και Χαντί απουσίασαν με άδεια που έχουν λάβει από το Νίκο Παπαδόπουλο.
Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Λεάλ, Ορτέγκα και Κουτσιανικούλη, οι οποίοι χωρίς να έχουν παραπάνω άδεια,  δεν έδωσαν το «παρών» στην προπόνηση και πλέον το θέμα μεταφέρεται στη διοίκηση.
Να σημειωθεί ακόμη, ότι ο Νίκος Κουσκουνάς, κατέθεσε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από τον ΟΦΗ, θέμα το οποίο επίσης, μεταφέρεται πλέον στην διοίκηση της ομάδας.
Οι παίκτες του ΟΦΗ και το τεχνικό επιτελείο, είχαν συμφωνήσει, πριν την άδεια των Χριστουγέννων να περιμένουν την Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν η στάση τους, απέναντι στις οφειλές που υπάρχουν προς το πρόσωπο τους.
Ωστόσο, από ότι φαίνεται, κάποιοι παίκτες αποφάσισαν διαφορετικά.
Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29/12) περιλαμβάνει διπλή προπόνηση το πρωί και το απόγευμα, στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.

Ερασιτέχνης 28/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Το ευχαριστώ του Παναγιώτη Σπυριδάκη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΦΗ με επιστολή του ευχαριστεί τον γιατρό Γρηγόρη Πασπάτη για την βοήθεια του στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.
Από τον Γραμματέα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Παναγιώτη Σπυριδάκη, δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
Εγω, ο Γραμματέας του ΟΦΗ, Παναγιώτης Σπυριδάκης και όλη η οικογένεια μου, λέμε σε όλους τους ανθρώπους Χρόνια Πολλά, υγεία, υγεία, υγεία και Καλή χρονιά.
Αισθανόμαστε επιτακτική ανάγκη να εκφράσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, χίλια ευχαριστώ, σε φίλους και γνωστούς, επώνυμους και ανώνυμους, για τη συμπαράσταση τους, στο τεράστιο οικογενειακό μας πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, δίνοντας μας κουράγιο και δύναμη να το ξεπεράσουμε.
Δεν μπορούμε να μην πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον άνθρωπο-γιατρό Γρηγόρη Πασπάτη, για την αμέριστη και χωρίς όρια βοήθεια του.
Καθώς επίσης και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου.
Ευχαριστώ πολύ
Παναγιώτης Σπυριδάκης

Άλλα Σπορ, Σκάκι 28/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Τα παιδιά της ομάδας σκάκι του ΟΦΗ στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Τα παιδιά της σκακιστικής ομάδας του ΟΦΗ, η οποία πήρε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 
Το πρωτάθλημα διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη θέση του ΟΦΗ,  όπως και η τρίτη που κατέκτησε στο Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών ο 18χρονος σκακιστής του συλλόγου Ανδρέας Κελίρης, επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής του σκακιστικού τμήματος.
Ο Δήμαρχος, συνεχάρη τα παιδιά και τους γονείς τους που τα συνοδεύαν,  για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε την επόμενη χρονιά να ξανάρθουν στο Δημαρχείο με το κύπελλο της πρώτης θέσης: «Σημασία βεβαίως δεν έχουν οι διακρίσεις. Σημασία έχει να ευχαριστιέστε αυτό που κάνετε. Ειδικά το σκάκι, το οποίο αποτελεί κυρίως μια πνευματική δοκιμασία, αποτελεί ιδανική ασχολία για την εκπαίδευση του μυαλού. Σας προτρέπω να συνεχίσετε τις προπονήσεις, διότι τα οφέλη είναι πολύπλευρα και θα φανούν και αργότερα στη ζωή σας.  Εμείς, ως Δήμος Ηρακλείου, θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του, ο έφορος του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ Κώστας Βαρβεράκης, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη, για την έμπρακτη συμπαράστασή τους, δίχως την οποία η συμμετοχή της ομάδας στους αγώνες θα ήταν αδύνατη.
Την δευτεραθλήτρια Ελλάδος ομάδα παίδων – κορασίδων του ΟΦΗ αποτελούν οι: Ίριδα Βιτσαξάκη, Ειρήνη Εργαζάκη, Νίκος Σερπετσιδάκης, Χρήστος Μπροκαλάκης, Γιώργος Παπιδάκης και Νίκος Καζάκος. Προπονητής της ομάδας είναι ο σκακιστής του ΟΦΗ Παναγιώτης Χριστοδούλου

Ποδόσφαιρο 28/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Βασικός ο Χαντί κόντρα στην Λιβύη

Ο μέσος του ΟΦΗ ξεκίνησε βασικός στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας της Ιορδανίας με την Λιβύη.
Την πρώτη του συμμετοχή ως διεθνής κατέγραψε ο Άγγελος Χαντί που κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην εθνική ομάδα της Ιορδανίας. Ο μέσος του ΟΦΗ επιστρέφει στο Ηράκλειο για να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις της ομάδας και να τεθεί στην διάθεση του Νίκου Παπαδόπουλου.

Ποδόσφαιρο 28/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

«Ουδέποτε δώσαμε το «χρίσμα» σε κανέναν, η δουλειά μας είναι στην κερκίδα»

Με κοινή ανακοίνωση τους, οι τρεις σύνδεσμοι ξεκαθαρίζουν την στάση τους και τονίζουν με νόημα ότι «η δουλειά μας δεν είναι να παριστάνουμε τους παράγοντες αλλά να φωνάζουμε από την κερκίδα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε το πρωί ότι κυκλοφορεί ένα ύπουλο άρθρο σε τοπικό μέσο που μας εμφανίζει ως δήθεν συνομιλούντες και συναινούντες σε κινήσεις που αφορούν τα διοικητικά του Ο.Φ.Η. Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ουδέποτε συναντηθήκαμε με κανένα και ουδέποτε δώσαμε
«χρίσμα» σε κανένα. Η δουλειά μας στον Ο.Φ.Η δεν είναι να παριστάνουμε τους παράγοντες αλλά να φωνάζουμε για την ομάδα μας από την κερκίδα. Δεν ξέρουμε τι σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει το εν λόγω άρθρο και ο αρθρογράφος του και δεν μας νοιάζει κιόλας.
Σταματήστε να παίζετε με το όνομα του Ο.Φ.Η και με τον κόσμο του. Τόσα χρόνια σας έχουμε μάθει αλλά πλέον έχει αρχίσει και γίνεται κουραστικό. Οι καιροί είναι πονηροί όμως έχουν γνώση οι φύλακες.
Σοβαρευτείτε!
ΚΡΗΤΕΣ-4 Θ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
SNAKES 4 HERAKLION CLUB
ΣΤΕΚΙ ΦΙΛΩΝ ΟΦΗ ΑΡΧΑΝΩΝ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 27/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Στην Θύρα 6 οι φίλαθλοι του ΑΟΧ/Κισσαμικού

Στη σύσκεψη που έγινε για τα μέτρα τάξης του αγώνα ΟΦΗ-ΑΟΧανιά/Κισσαμικός που θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου στο Γεντί Κουλέ, για την 10η αγωνιστική της Football league, η πλευρά της ομάδας των Χανίων ζήτησε να εξυπηρετηθούν οι φίλαθλοι της, που θέλουν να ταξιδέψουν από τα Χανιά, για το παιχνίδι.
Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 δεν έχει αντίρρηση να φιλοξενήσει τους Χανιώτες φιλάθλους και σε συνεννόηση με την αστυνομία, θα διατεθεί η θύρα 6 για το σκοπό αυτό.
Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια διαρκείας στην θύρα 6, θα μετακομίσουν είτε στην θύρα 9, είτε στην θύρα 8, για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 25/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με νόημα της ΠΑΕ ΟΦΗ

«Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ. Οπως και ο ΟΦΗ! (Νίκος Παπαδόπουλος)», αναφέρει.
Η ΠΑΕ ΟΦΗ εύχεται:
Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ. Οπως και ο ΟΦΗ! (Νίκος Παπαδόπουλος).
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος! #ofi1925

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 24/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Επίθεση Τσάλου στους μετόχους και απολογισμός

Ο Φώτης Τσάλος με δήλωση – επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναφέρεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΟΦΗ.
Αναλυτικά η επιστολή του πρόεδρου της ΠΑΕ
«Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ», όπως και ο ΟΦΗ θα συμπληρώσω εγώ, στα λόγια του άξιου προπονητή μας Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος δικαιολογημένα εξέφρασε την πικρία του για τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα μας.
Την ίδια πικρία έχω κι εγώ, έχουν κι οι φίλαθλοι, έχεις όλος ο κόσμος που αγαπά τον σύλλογο.
Όμως, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα κάτω, με ειλικρίνεια, ρεαλισμό και σοβαρότητα ξεκινώντας την αναδρομή μας από το περασμένο καλοκαίρι.
… Την στιγμή που όλες οι ομάδες έκαναν μεταγραφές, στον ΟΦΗ, οι μέτοχοι είχαν αφήσει το τιμόνι στο έλεος του θεού. Πρωτοδικείο… εκεί πήγαινε το καράβι.
Με αναβολές στην προετοιμασία, με προσφυγές, χωρίς μεταγραφές, χωρίς, χωρίς, χωρίς… Και κάπου εκεί εμφανίζεται ένας «τρελός» εν ονόματι Φώτης Τσάλος.
Ένας τρελός, παρορμητικός ,ρομαντικός ….που ανακοινώνει ότι θα βάλει 300.000 ευρώ προκειμένου ο ΟΦΗ να μην διαλύσει αλλά με την προϋπόθεση, οι μέτοχοι ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ το χέρι στην τσέπη, για χρέη που δημιούργησαν.
ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ μέσα στο  ξενοδοχείο Galaxy ότι τουλάχιστον, θα πληρώσουν τα παλιά κι έτσι μπήκα μπροστά. Χωρίς να είμαι βιομήχανος, χωρίς γόνος πλούσιας οικογένειας, όμως, σκέφτηκα πως αν καταφέρω να βγάλω την ομάδα Super League θα την κάνω βιώσιμη. Ωστόσο,  για να περάσω την «γκρίζα ζώνη» της Β’ Εθνικής, έπρεπε τουλάχιστον, οι μέτοχοι να πληρώσουν τα χρέη. Αυτό τους είπα. Πληρώστε τα παλιά και εγώ θα κάνω το χρέος μου.
Ξεκινήσαμε και άρχισα να πληρώνω, ρεύματα, χρέη προς παίκτες, έργα στο ΒΑΚ,  προετοιμασία στο Καρπενήσι, ΙΚΑ, εφορία και πολλά άλλα που αν τα δει ο κόσμος θα ζαλιστεί!!
Μπήκα στην ουσία εγγυητής για να πείσω τον Νίκο Παπαδόπουλο να μείνει και αυτός με την σειρά του, να πείσει τους παίκτες.
Σκέφτηκα, ας ξεκινήσουμε και στην πορεία θα πειστούν και οι μέτοχοι να μπουν πιο ζεστά. Φτιάξαμε το τμήμα σκάουτιγκ έτσι ώστε, να αρχίσουμε το κυνήγι νέων και ταλαντούχων παικτών, να μειώσουμε τα πάρε – δώσε με τους μάνατζερ οι οποίοι, τα τελευταία χρόνια, δεν μπορείτε να καταλάβετε, τι παιχνίδια έχουν παίξει πάνω σε αυτή την ομάδα.
Όμως, τα χρήματα από κάποιες χορηγίες  τελείωναν, τα χρήματα που μου αναλογούσαν  και έβαλα τελείωσαν, και σιγά – σιγά πηγαίναμε προς το σημείο μηδέν.
Σαφέστατα έχω κάνει λάθη, πολλά. Λόγω απειρίας, λόγω του παρορμητισμού μου, λόγω της πίεσης που έχω από την αρχή, λόγω του ότι επικοινωνιακά δεν ξέρω να χειρίζομαι το λόγο.
Πολλά… Για παράδειγμα, στην περίπτωση της ανακοίνωσης προς την οικογένεια Καράτζη, έκανα λάθος. Δεν το χειρίστηκα σωστά. Όμως, φανταστείτε να είναι κάποιος στην θέση μου, να έχει βάλει 300.000 ευρώ, να «σηκώνει το βάρος» των παλαιών χρεών, η ομάδα να έχει χάσει κάποιους βαθμούς που αν  τους είχε πάρει θα ήταν εντελώς αλλιώς η κατάσταση και συνάμα, να με «βαράνε» όλοι από παντού λες και φταίω μόνο εγώ για το γεγονός ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι.
Και άπαντες στην κρητική. Καλή είναι, όμως ο ΟΦΗ είναι μια εταιρία που θέλει λεφτά, πολλά λεφτά και εγώ, εφόσον με άφησαν μόνο, έψαχνα και ψάχνω με κάθε τρόπο πως θα βγάλω χρήματα για να κάνω την ομάδα βιώσιμη. Δεν γίνεται σε κάθε μου κίνηση να βγαίνουν στα Social media ή στα ΜΜΕ να με «σταυρώνουν».
Δεν γίνεται να βάζω τα χρήματα, για άλλους πολλά για άλλους λίγα, οι μέτοχοι, ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα πληρώσουν να έχουν δώσει μόνο 40.000ευρώ!! Οι 25 δυνατοί επιχειρηματίες της Κρήτης, πήδηξαν από το καράβι, με άφησαν μόνο και δεν φτάνει αυτό. Με βάζουν στη γωνία μαζί με τα «παπαγαλάκια» τους και με χτυπούν καθημερινά.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση που όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έχω να πω τα εξής: Έχω τα χρήματα για να πληρώσω τον προπονητή και τους παίκτες,.
Όμως, για να δώσω τα χρήματα μου, πρέπει να πάρω τις μετοχές. Καθαρά και ξάστερα. Δεν γίνεται να πληρώνω και άλλοι να κρατούν τις μετοχές. Διαφορετικά τους καλώ να έρθουν να πάρουν την ομάδα και να μπουν μπροστά και εγώ φεύγω.  Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις 29 Δεκεμβρίου, στην Γενική Συνέλευση.
…Ότι απορία έχει ο καθένας, ότι ενδοιασμούς, μπροστά μας έρχεται μια Γενική Συνέλευση που θα μιλήσω με ακρίβεια παρουσία του λογιστή και του Νομικού Συμβούλου.
Εκεί θα δεχτώ ότι ερωτήσεις και απορίες έχει ο καθένας να τις λύσουμε.
Εκεί θα περιμένω και την κίνηση των μετόχων να έρθουν και να αναλάβουν.
Αν δεν αναλάβουν τα χρέη τους ή αν δεν μου δώσουν τις μετοχές προκειμένου να αναλάβω εγώ το τιμόνι, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.
Αυτή είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σας αφήστε με χωρίς πόλεμο και υπονόμευση, να ανεβάσω την ομάδα στην Α εθνική. Είμαι ο μόνος που μπορώ να το κάνω τη δεδομένη στιγμή.
Καλές γιορτές με υγεία.
Με εκτίμηση
Φώτης Τσάλος

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 23/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Άνοιξαν την πόρτα του ΟΦΗ και οι ποδοσφαιριστές!

Με επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, οι ποδοσφαιριστές προειδοποιούν πως θα αποχωρήσουν από την ομάδα σε περίπτωση που δεν γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της διοίκησης.
Αναλυτικά η επιστολή των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ
«Τηρήσαμε την υπόσχεση μας, στην τεχνική ηγεσία, ως επαγγελματίες, αλλά και ως ποδοσφαιριστές μιας μεγάλης ομάδας, όπως ο ΟΦΗ, να μείνουμε ενωμένοι και να κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα, μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων.
Δεν δημοσιοποιήσαμε τα οικονομικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπήρχαν, αλλά και τις υποσχέσεις  δίχως αντίκρισμα των μετόχων και της διοίκησης, ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα θα καλυφθεί έγκαιρα.
Τελικά, η διακοπή ήρθε και οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παίκτες, που ήθελαν να αναχωρήσουν για τις περιοχές τους, προκειμένου να κάνουν Χριστούγεννα, με τους δικούς τους ανθρώπους, είχαν πρόβλημα, ακόμη και για τα έξοδα του ταξιδιού.
Στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η διοίκηση και οι μέτοχοι οφείλουν 2 και 3 μήνες, ενώ για κάποιους παίκτες, που είναι από πέρσι στην ομάδα, υπάρχουν ακόμη οφειλές από την προηγούμενη περίοδο.
Η πρόσφατη επιστολή-ανακοίνωση του προπονητή μας και το τελεσίγραφο, προς την διοίκηση για την τακτοποίηση των προβλημάτων που υπάρχουν, ανέδειξε το πρόβλημα και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.
Θέλουμε με την παρούσα επιστολή να ενημερώσουμε το φίλαθλο κόσμο της ομάδας, ότι  η υπομονή μας εξαντλήθηκε και πλέον κάθε παίκτης, θα ακολουθήσει το δρόμο του.
Κάθε παίκτης, θα πράξει όπως νομίζει ο ίδιος καλύτερα, κοιτάζοντας το συμφέρον του και το καλό της οικογένειας του.
Μακάρι έστω και καθυστερημένα, οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τους μετόχους και τη διοίκηση, να γίνουν πράξη, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί, να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη, για να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει.
Καλά Χριστούγεννα στον κόσμο της ομάδας και μακάρι ο ΟΦΗ, ως μεγάλη ομάδα που είναι να βρεί το δρόμο του και την ηρεμία του.
Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 22/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Σκόρπισαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ

Αδεια μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, προκειμένου να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους, έδωσε στους παίκτες του ΟΦΗ, ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Οι παίκτες του ΟΦΗ, με βάση το πρόγραμμα της τεχνικής ηγεσίας, θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Πέμπτη 28/12, προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους, για το πρώτο παιχνίδι του 2018 με τον ΑΟΧανιά/Κισσαμικό στο Γεντί Κουλέ, που έχει οριστεί Σάββατο 6/1 στις 3μμ για την 10η αγωνιστική της Football league.

Ποδόσφαιρο 22/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Στις 9 Ιανουαρίου ο επαναληπτικός του «Γεντί Κουλέ»

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου θα φιλοξενήσει ο ΟΦΗ τον Πανιώνιο στην προσπάθεια ανατροπής του 2-0 της Νέας Σμύρνης.
Η ΕΠΟ έκανε γνωστό το πρόγραμμα των επαναληπτικών της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο στις 9 Ιανουαρίου με το παιχνίδι του «Γεντί Κουλέ» να ξεκινάει στις 3.00 το μεσημέρι.

Ποδόσφαιρο 22/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

«Κύριε Λάμπρου γίνατε ο καλύτερος Άγιος Βασίλης»

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ για την διαιτησία του αγώνα με τον Πανιώνιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΦΗ
«Xρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα, κύριε διαιτητά Λάμπρου!
Γίνατε ο καλύτερος Αγιος Βασίλης στη Νέα Σμύρνη, με τα… δώρα σας, αλλά δυστυχώς θυμηθήκατε μόνο τον αντίπαλο!
Εμας (τον ΟΦΗ) μας ξεχάσατε!
Αντί να μας δώσετε, μας πήρατε κι’ όλας!
Μας είπατε όμως (και μάλιστα φωναχτά), τα… κάλαντα!
Και τα ακούσαμε και τα καταλάβαμε, κύριε Λάμπρου!
Αλήθεια, όταν είδατε στο VIDEO το πέναλτι που δεν δώσατε,  στον ΟΦΗ, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, νοιώσατε καθόλου τύψεις ή απλά ευχαρίστηση, για το γεγονός ότι με τα σφυρίγματα σας, αλλοιώσατε το αποτέλεσμα ενός αγώνα;
Αυτές τις Αγιες Μέρες, το τελευταίο που θα θέλαμε, σαν ΟΦΗ, είναι να ασχοληθούμε με την διαιτησία και να εκφράσουμε δημόσια παράπονα, αντί για ευχές.
Όταν όμως βλέπεις να κλέβουν τον ιδρώτα των παικτών σου, με τόσο προκλητικό τρόπο, δεν μπορείς να μένεις απαθής.
Δεν είναι μόνο το καθαρό πέναλτι, που δεν έδωσε ο διαιτητής και το  είδε όλη η φίλαθλη Ελλάδα.
Είναι ο γενικότερος τρόπος που ο συγκεκριμένος διαιτητής αντιμετώπισε την ομάδα μας σε αυτό το παιχνίδι.
Τα φάουλ που δεν μας έδωσε, έξω από την περιοχή του αντιπάλου, τις κάρτες που είχε μόνο για παίκτες του ΟΦΗ στο παιχνίδι και πολλά άλλα.
Αν είναι θέμα ανικανότητας, καλούμε την ΚΕΔ να στείλει στο σπίτι του αυτόν τον διαιτητή.
Αν είναι κάτι άλλο, ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι.
Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος, που η ομάδα μας έχει παράπονα από τη διαιτησία, αλλά δεν μιλήσαμε.
Αν η σιωπή μας εκλήφθηκε από ορισμένους ως αδυναμία, έκαναν λάθος.
Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο και καλή δύναμη σε όλους μας!»

video 22/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Video: Φάσεις και γκολ από το Πανιώνιος - ΟΦΗ

Δείτε το video με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο 22/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Όγκμποε: «Άδικο το αποτέλεσμα»

Εκανε σπουδαίο παιχνίδι, είχε δοκάρι και ευκαιρίες, ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Πανιωνίου. Ο Μάριος Ογκμποε, μετά τη λήξη του αγώνα στη Νέα Σμύρνη (2-0), ήταν απαρηγόρητος. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο COSMOTESPORTS «είναι άδικο αποτέλεσμα. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Και για τη δική μου χαμένη ευκαιρία και για το δίλεπτο που δεχθήκαμε δυο γκολ. Είναι άδικο. Είμαστε πιο δυνατοί στην δική μας έδρα. Δεν έχει χαθεί τίποτα, μπορούμε να το γυρίσουμε» ανέφερε.

Ποδόσφαιρο 22/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Τσάλος: «Όσο είμαι πρόεδρος στον ΟΦΗ, θα είναι προπονητής ο Παπαδόπουλος»

Με δήλωση του στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτης Τσάλος, ανέφερε τα παρακάτω με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου και την επιστολή που έστειλε στους μετόχους:
«Οσο είμαι πρόεδρος στην ομάδα, θα είναι ο Παπαδόπουλος προπονητής του ΟΦΗ
Βγάζει μια δικαιολογημένη πικρία, για τους μετόχους, γιατί δεν τηρήθηκαν κάποια πράγματα.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά του και θα κάνουμε τα πάντα να μείνει μαζί μας, όπως του ανέφερα και στη συνάντηση που είχαμε».

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 21/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Ρούσσος: «Δεν μας δόθηκε πέναλτι»

κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ Αλμπερτ Ρούσσος, ανέφερε στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα Πανιώνιος-ΟΦΗ (2-0) στη Νέα Σμύρνη:
"Όπως είπε και ο κόουτς, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια στο γήπεδο. Το δείξαμε. Δεν φάνηκε ότι ο Πανιώνιος είναι στην Α’ και εμείς στην Β’ Εθνική. Οι ομάδες είναι αντάξιες. Πολλοί παίκτες που δεν είχαν χρόνο έπαιξαν και ανταπεξήθλαν. Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι θα σκοράραμε και η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Εγιναν λάθη από τη διαιτησία. Δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι, το οποίο αν δινόταν θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη. Η αδράνεια μας κόστισε. Το αποτέλεσμα μας αδικεί. Εχουμε ένα παιχνίδι ακόμα".
Για τις δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου, ανέφερε:
«Εμείς κοιτάμε το καθήκον μας σαν επαγγελματίες. Ευελπιστούμε να λυθούν τα προβλήματα και να ανατραπεί η κατάσταση έξω από το γήπεδο.Το μερίδιο ανήκει στη διοίκηση. Εμείς, οι παίκτες, καθήκον μας είναι να δίνουμε το 100% για τη φανέλα που φοράμε και να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Θα δίνουμε πάντα το 100%».

Ποδόσφαιρο 21/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Προανήγγειλε παραίτηση ο Παπαδόπουλος με αιχμές προς τον Τσάλο

Λίγα μόλις λεπτά μετά την συνέντευξη τύπου του αγώνα της Νέας Σμύρνης, δημοσιεύτηκε η επιστολή του Νίκου Παπαδόπουλου όπου μιλάει με ειλικρίνεια, πάθος και αγάπη για τον ΟΦΗ ενώ προαναγγέλει την αποχώρηση του σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίλυση των προβλημάτων.
Αναλυτικά
Στη «μεγάλη κατηγορία με κάθε κόστος»… αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσα στην ερώτηση μου «ποιος είναι ο στόχος μας» το ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ  του 2017, όταν για πρώτη φορά με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας  για ν αναλάβω την τεχνική ηγεσία…..
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε στις 25 Ιανουαρίου….
Και αφήσαμε τον κόσμο να ονειρεύεται και μαζί του και εμείς, που επιτέλους το όνειρό μας φαίνεται να γινόταν πραγματικότητα, σ ‘ εμάς που περάσαμε από την μεγάλη ομάδα του τότε, και ονειρευτήκαμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί ξανά στην μεγάλη κατηγορία…
Και όπως όλο το Ηράκλειο είχε αγκαλιάσει την προσπάθεια και τη δύναμη που νιώσαμε όλοι, που επιτέλους η ομάδα θα ήταν σε «καλά χέρια», στις επιχειρηματικές πλάτες μιας ομάδας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της πόλης του Ηρακλείου και ίσως της Κρήτης, λίγο καιρό αργότερα, αρχίσαμε ν ακούμε  για τις «ίντριγκες» των μετόχων, για τον τότε πρόεδρο και ενώ όλοι μαζί πανηγύριζαν για την άνοδο της ομάδας από την Γ’ Κατηγορία στη Β’, ξαφνικά άρχισαν να κατηγορούν και να απομακρύνονται από την ομάδα με φράσεις του τύπου  «φταίει ο τάδε , δεν ξαναβάζω  χρήματα», «φταίει ο προπονητής, δεν ξαναβάζω  χρήματα » κτλ..
Σας θυμίζω ότι μετά το παιχνίδι με τη Λαμία, και λίγο πριν το παιχνίδι με τον Άρη που ήταν και το πρώτο μου παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, άκουγα ότι «όλα τελείωσαν πια»… .
…όμως εμείς, δε χάσαμε την προσήλωση μας στο στόχο μας, παρόλο που τα στοιχεία δεν ήταν υπέρ  μας…. παρόλο που είχε χαθεί πολύτιμο έδαφος…. Παρόλο που γνώριζαν οι διοικούντες ότι δέχτηκα πρόταση από  ομάδα Σούπερ Λίγκ,  την οποία απέρριψα, αν και επαγγελματίας προπονητής, που ζω  από αυτό το επάγγελμα…
Γιατί;
Γιατί, είχαμε πολύ δουλεία μπροστά μας…
Γιατί η θέλησή μας για έναν μεγάλο ΟΦΗ, ήταν μεγαλύτερη  από τα προβλήματα που υπήρχαν στα διοικητικά…
Για έναν ΟΦΗ, που θα σέβονται οι αντίπαλοι και όχι να τον απαξιώνουν ομαδούλες, έναν ΟΦΗ που οι ποδοσφαιριστές θα παρακαλούν να έρθουν και όχι να παρακαλάμε εμείς να τους εντάξουμε στο δυναμικό μας, έναν ΟΦΗ που οι παίκτες θα νιώθουν το βάρος της φανέλας και της ιστορίας της ομάδας, από την είσοδό τους ακόμη στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.
Και φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος της περιόδου 2016 – 2017…που η ομάδα τερμάτισε τελικά 8 βαθμούς από την προνομιούχο 2η θέση που οδηγούσε στη μεγάλη κατηγορία….
Ζήτησα να παραστώ για πρώτη φορά σε ένα Δ.Σ  1,5 ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ  πριν τελειώσει το πρωτάθλημα  προκειμένου να ενημερώσω για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, εφόσον εμπιστευόταν στα χέρια μου την ομάδα και την επόμενη περίοδο.
Στη συνάντηση αυτή, ενημέρωσα με κάθε λεπτομέρεια ένα 3ετές πλάνο για την καλύτερη οργάνωση της ομάδας στις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα, κατέθεσα την έκθεση μου, την οποία ζήτησα να πρωτοκολληθεί στο μητρώο της ΠΑΕ , οπου εξηγούσα ακριβώς τι θα χρειαζόταν να κάνει ο ΟΦΗ, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη σεζόν, και να μην κάνει τα ίδια λάθη με την προηγούμενη.
Ανέφερα ποδοσφαιριστές, που θα χρειαζόμασταν ανα θέση, το μπάτζετ που θα χρειαζόταν για τους ποδοσφαιριστές αυτούς, καθώς και ποδοσφαιριστές που θα χρειαζόταν να απελευθερώσουμε προκειμένου να αποφύγουμε τα προβλήματα προσφυγών που δυστυχώς σήμερα μας «κυνηγούν»…
Εξηγούσα με κάθε λεπτομέρεια τα θέματα που έχριζαν άμεσης επίλυσης στο ΒΑΚ, στα γήπεδα, στα αποδυτήρια, στο Γεντί Κουλέ, στα γραφεία,   ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ .
Και το πλοίο που λέγεται ΟΦΗ, ακυβέρνητο πια και εγκαταλελειμμένο κατευθυνόταν προς τα βράχια…
Και παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος δήλωνε «παραιτημένος»  και  ενώ  ξανά δέχτηκα προτάσεις από δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκ, γεγονός για το οποίο ήταν ενήμερος ο πρόεδρος και το Δ.Σ., προβληματιζόμενος για το μέλλον μου σαν επαγγελματίας ,στις συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε και στην ερώτηση μου «τι θα γίνει με την ομάδα», εμφανιζόταν πάντα καθησυχαστικός και με διαβεβαίωνε ότι «μην ανησυχείς, σου εγγυώμαι εγώ ότι όλα θα πάνε καλά», και παρά το ότι δεν είχα λόγους να πειστώ, απέρριψα χωρίς δεύτερη σκέψη τις προτάσεις, κι ας υπήρχαν τόσο κακές προϋποθέσεις για την επίτευξη του οράματος μου…
Όταν κάποιος κυνηγάει το όνειρό, δεν βλέπει εμπόδια, δεν βλέπει δυσκολίες, βλέπει ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ!!!
Και φτάσαμε στην Γ.Σ.  του Ιουλίου, όπου ολόκληρο το Δ.Σ παραιτήθηκε και πλέον φαινόταν η ομάδα να οδηγείται σε αδιέξοδο, αφού κανένας πια δεν ήθελε να ηγηθεί της Διοίκησης.
Και αφού στη Γ.Σ. των μετόχων, αποφασίστηκε να δοθεί η Διοίκηση στον τωρινό πρόεδρο της ομάδας, ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό της νέας περιόδου, παρόλο που οι αρχικές συμφωνίες για τριετές συμβόλαιο, για εμένα και τους συνεργάτες μου, δεν τηρήθηκαν ως όφειλαν, παρόλο που δεν έλαβα ποτέ το συμβόλαιό μου από την τωρινή διοίκηση, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα που γράφεται η επιστολή, ξεκίνησε η οργάνωση στα γήπεδα, στο Γεντί Κουλέ, στα αποδυτήρια και στη στελέχωση της ομάδας από ποδοσφαιριστές, και ενώ φαινόταν ότι όλα «πάνε καλά», και παρόλο που δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα, σε συνεντεύξεις μου, δημόσια, κάλεσα τους μετόχους αρκετές φορές «να έρθουν κοντά στην ομάδα», γιατί έβλεπα να «έρχεται το κακό», βλέποντας σημαντικούς ανθρώπους να φεύγουν κοντά απ την ομάδα.
Το πρόβλημα στην ομάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, αν και είναι ένας σοβαρότατος παράγοντας για τη λειτουργία μιας ομάδας, αλλά είναι η έλλειψη γνώσης, η έλλειψη σοβαρότητας, η έλλειψη ενότητας από όλους και κοινού οράματος.
Με την επιστολή μου αυτή και αυτά που αναφέρω, και άλλα πολλά που καθημερινά συμβαίνουν στην ομάδα και δεν μπορώ να αναφέρω στην επιστολή αυτή, νομίζω ότι η κατάσταση έφτασε σε αδιέξοδο!
Λίγες ημέρες πριν  τις διακοπές των Χριστουγέννων, και ενώ οι ποδοσφαιριστές  το προπονητικό team και το προσωπικό,  έχουν να λαμβάνουν αρκετά χρήματα, βλέποντας την κατάσταση και τις «κόντρες» της Διοίκησης με τους μετόχους, αντιλαμβάνομαι ότι αρκετοί από αυτούς, δεν θα θέλουν να συνεχίσουν στην ομάδα, απλά γιατί πλέον, αφού αρκετές φορές παρά το ότι τους υποσχέθηκε η ομάδα ότι θα πληρωθούν, αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η εμπιστοσύνη τους .
Για τους λόγους αυτούς, σας ενημερώνω ότι μετά την άδεια που έχουν οι παίκτες και το προπονητικό  team  για την γιορτή των Χριστουγέννων και με την επιστροφή τους από αυτήν και εφόσον δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα της ομάδας, θα θέσω την παραίτηση μου στην διάθεση της διοίκησης.
Τα όνειρα δεν τελειώνουν, όπως και ο ΟΦΗ…
Νίκος Παπαδόπουλος

Ποδόσφαιρο 21/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Αντί να φύγει με τη νίκη, έφυγε με την ήττα!

Η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον ΟΦΗ, στο πρώτο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΟΦΗ αντί να φύγει νικητής από τη Νέα Σμύρνη, καθώς ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, τελικά πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσης και σε δυο λεπτά δέχθηκε δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Γεσίλ στο 77’ και Χατζισαφί στο 78’ και τελικά έχασε το παιχνίδι με 2-0!

«Μαγική εικόνα» η τελική έκβαση του αγώνα, για τα παλικάρια του ΟΦΗ, που έπαιξαν στα ίσια μια απο τις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκ και εδικαιούτο, τουλάχιστον ένα γκολ.

Ο ΟΦΗ είχε δοκάρι με τον Ογκμποε στο 65’ σε μια φάση που ο επιθετικός του ΟΦΗ πήγε να κλέψει τη μπάλα από τον γκολκήπερ Μπαντί, αλλά στάθηκε άτυχος, ενώ στα 30 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, απειλούσε συνεχώς με κόντρα επιθέσεις τον Πανιώνιο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Μάνο (47’), Ογκμποε (55’), Κουτσιανικούλη (61’).

Και αντί να σκοράρει ο ΟΦΗ, τελικά σε δυο λεπτά δέχθηκε δυο γκολ (Γεσίλ 77’ και Χατζισαφί 78’) και η μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ τινάχθηκε στον αέρα.

Να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του ΟΦΗ έψαξαν το γκολ, που τους έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες στη ρεβάνς που θα γίνει στο Ηράκλειο, αλλά ο γκολκήπερ Μπαντής κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μάνου στη γωνία στο 88’.

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους παίκτες του ΟΦΗ να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητή Λάμπρου από την Εύβοια για τις αποφάσεις του.

Ο ΟΦΗ ζητάει δικαιολογημένα πέναλτι σε χέρι του Σιώπη μέσα στην περιοχή στο 42’ μετά από γύρισμα του Ογκμποε, φάση στην οποία ο διαιτητής είπε όχι μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες, από τους παίκτες του ΟΦΗ.

Πάντως παρά τις απουσίες τα 14 Ελληνόπουλα του ΟΦΗ που αγωνίστηκαν στη Νέα Σμύρνη έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και με πολύ καλή τακτική, αφού εξασφάλισαν το «μηδέν» στο πρώτο ημίχρονο, χτύπησαν στην κόντρα επίθεση στο δεύτερο, αλλά πλήρωσαν το γεγονός ότι δεν σκόραραν πρώτοι και η μπάλα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς ο Πανιώνιος σε δυο φάσεις έκανε δυο γκολ και πήρε το παιχνίδι με 2-0, που είναι «πλασματικό» με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στο γήπεδο.

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)
Βοηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Κοντιζάς (Πειραιά)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Μπανανά, Βλάχος (66' Παπαγεωργίου), Χατζισαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης (71' Σαραμαντάς), Σιώπης (60' Γεσίλ), Μασούρας, Ντουρμισάι, Λάμπρου.
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός, Ρούσσος, Νάστος (89' Φαζός), Μάνος, Παπατόλιος (67' Πουρτουλίδης), Όγκμποε, Κουτσιανικούλης (89' Πλευράκης).

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ποδόσφαιρο 20/12/17

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Μπολάκης: «Όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Ο νεαρός παίκτης του ΟΦΗ μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας, για την δική του…επιστρΟΦΗ, την πορεία της Κρητικής ομάδας και τους προσωπικούς του στόχους.
Είναι ο παίκτης-αποκάλυψη του ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια.
Πάθος, ψυχή, αποφασιστικότητα. Ο 23χρονος Μανόλης Μπολάκης, έχει κερδίσει με το σπαθί του, φανέλα βασικού, στις τελευταίες αναμετρήσεις του ΟΦΗ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αγωνιζόμενος κυρίως στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στο παιχνίδι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έπαιξε αριστερά!
Ο Μπολάκης ένας παίκτης γέννημα-θρέμμα του ΟΦΗ, μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας, ofi1925.gr για την δική του…επιστρΟΦΗ, την πορεία της ομάδας και τους προσωπικούς του στόχους….
-Μανόλη, στα τελευταία παιχνίδια έχεις κερδίσει τη θέση στην ενδεκάδα…
“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα χρόνο συμμετοχής. Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Σκοπός είναι να κερδίζει η ομάδα. Εχουμε καλή ομάδα και θα επιστρέψουμε».
-Πώς βλέπεις την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια;
«Με την Παναχαική, πικράναμε τον κόσμο, δεν κάναμε καλό παιχνίδι και χάσαμε.
Με τον Αρη, είχαμε  καλύτερη εικόνα και  πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη συνέχεια».
-Ποια ήταν τα στοιχεία που είχε ο ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Αρη;
“Ημασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό και κάναμε συνολικά ένα καλό παιχνίδι.
Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή, κατά γράμμα. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν απειληθήκαμε καθόλου και θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ, όπως και στο δεύτερο ημίχρονο στην φάση με  τον Χαντί. Πήραμε την ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα, που είναι όμως ένα καλό αποτέλεσμα».
-Τι σημαίνει για σένα η επιστροφή σου στην ενδεκάδα;
«Περίμενα την ευκαιρία, όπως κάθε παίκτης. Προσπαθούσα στην προπόνηση να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βελτιώνομαι. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται, το ίδιο και εγώ.
Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Εχουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
-Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Football league;
“Είναι δύσκολο και φέτος. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος.
Ο κακός μας εαυτός είναι το μόνο που φοβόμαστε.
Eπαναλλαμβάνω, έχουμε πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει εμπειρία, ταλέντο και πολλοί καλοί παίκτες. Το κλίμα στα αποδυτήρια, είναι επίσης πολύ καλό.
Προσπαθούμε για το καλύτερο και πιστεύω ότι  θα πετύχουμε τους στόχους μας».
-Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο;
«Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα Σούπερ Λίγκ. Θα παίξουμε για το καλύτερο. Θα είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε στη ρεβάνς στο γήπεδο μας, να διεκδικήσουμε την πρόκριση».
-Ένα μήνυμα στον κόσμο του ΟΦΗ;
“Toν θέλουμε δίπλα μας. Ολοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι πολύ σημαντική η φετινή χρονιά. Η ομάδα πρέπει να τα καταφέρει. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και Καλές γιορτές με υγεία πάνω από όλα».