Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ποδόσφαιρο 07/4/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Οι Ισπανοί θυμούνται το ματς του '93 και λένε: «Στο Ηράκλειο έγινε ληστεία»!

Με αφορμή την διαιτησία του Γερμανού Φέλιξ Μπριχ στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο, οι Ισπανοί θύμηθηκαν τις χειρότερες διαιτησίες που έχουν αντιμετωπίσει οι «ροχιμπλάνκος» στην Ευρώπη και μεταξύ άλλων αναφέρουν αυτήν του Τσέχου Γίρι Ούλριχ στο παιχνίδι του «Γεντί Κουλέ».
Μπορεί να έχουν περάσει 23 ολόκληρα χρόνια από την εποποιία της πρόκρισης του ΟΦΗ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης όμως φαίνεται ότι οι Ισπανοί δεν έχουν ξεχάσει ακόμα εκείνον τον αποκλεισμό των Μαδριλένων. Σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά ΜΜΕ της Ευρώπης, η El Mundo Deportivoέχει κάνει ένα αφιέρωμα στις 10 χειρότερες διαιτησίες που έχει αντιμετωπίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ευρώπη και μεταξύ αυτών συγκαταλέγει και εκείνη του Γιούρι Ούλριχ στο 2-0 του ΟΦΗ με τους «ροχιμπλάνκος» στο «Γεντί Κουλέ».
Ως γνωστόν, σε εκείνο το παιχνίδι έχει συμβεί ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς «μύθους» που έχουν μείνει στην ιστορία και δεν είναι άλλος από το αν η μπάλα πέρασε την γραμμή ή όχι στο πέναλτι του Γιώργου Τσιφούτη.
Αναλυτικά γράφει η El Mundo Deportivo
Από τα πιο… σουρεαλιστικά πράγματα που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή ιστορία της Ατλέτικο, έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Η Ατλέτικο ταξίδεψε στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές της το 1-0 από το παιχνίδι του «Βιθέντε Καλντερόν». Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και σημαντικό ρόλο έπαιξε η διαιτησία του Τσέχου διαιτητή Γίρι Ούλριχ. Επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων ενώ υπέδειξε ένα πολύ αμφισβητούμενο πέναλτι στην οποία αλληλοσπρώχθηκαν ο Σαμαράς (σημ. ήταν ο Τζουγκάνοβιτς) με τον Καμινέρο. Σε αυτήν την φάση αποβλήθηκε, ο νυν αθλητικός διευθυντής της Ατλέτικο.
Ο Τσιφούτης εκτέλεσε το πέναλτι, ο Ντιέγκο απέκρουσε την μπάλα που κατευθυνόταν προς την εστία και όλοι είδαν ότι δεν πέρασε την γραμμή εκτός από τον Τσέχο διαιτητή. Οι Έλληνες έπαιρναν σκορ πρόκρισης με 2-0 και η Ατλέτικο βρισκόταν μπροστά από μια μεγάλη έκπληξη. «Ήταν μια ληστεία» είχε γράψει ο δημοσιογράφος της «As» Λάζαρο Αλμπαρακίν που είδε ξεκάθαρα την φάση. «Ήταν ξεκάθαρη η φάση. Ο διαιτητής δεν καθόρισε μόνο το αποτέλεσμα αλλά και την πρόκριση».
Η Ατλέτικο ζήτησε ριπλέι της φάσης αλλά η πρόκριση είχε πετάξει επειδή ένα γκολ δεν είχε μπει ποτέ. Ο Καμινέρο τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές τιμωρίας και η Ατλέτικο με χρηματικό πρόστιμο ύψους 21.600 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου