Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ποδόσφαιρο 31/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Προπόνηση στο παρκέ για τον ΟΦΗ

Μια …διαφορετική προπόνηση περίμενε τους παίκτες του ΟΦΗ, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Στην τελευταία προπόνηση του 2016, ο  Νίκος Νιόπλιας…περίμενε τους παίκτες του ΟΦΗ στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάνειου αθλητικού κέντρου και οι παίκτες «διασκέδασαν» με τρέξιμο, αλλά και παιχνίδια με τη μπάλα στο παρκέ.
Για την επιλογή να γίνει η προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο, έπαιξε βέβαια ρόλο και η δυνατή βροχή, που έχει βαρύνει πολύ τα γήπεδα στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, η προπόνηση των τελευταίων ημερών έγινε στο γειτονικό γήπεδο του Αλμυρού, που διαθέτει πλαστικό τάπητα.
Για το Σάββατο (31/12), ο Νίκος Νιόπλιας και οι συνεργάτες του, επέλεξαν την προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου.
Μετά την προπόνηση, οι παίκτες του ΟΦΗ και το τεχνικό επιτελείο, αντάλλαξαν ευχές και ανανέωσαν το ραντεβού τους, για την Δευτέρα το πρωί, καθώς για την Πρωτοχρονιά, έχουν ρεπό.
Απο την Δευτέρα θα κορυφωθεί η προετοιμασία του ΟΦΗ, για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αγροτικό Αστέρα, στη Θεσσαλονίκη.

''Οι άλλοι'' 31/12/16

Επιμέλεια:OFI CRETE News

Έντονα σε ρυθμούς ΟΦΗ κινείται ο Αγροτικός Αστέρας

Η τεχνική ηγεσία λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που πλησιάζουν και πάλι στο πρωτάθλημα δεν ενσωμάτωσε ρεπό για τους ποδοσφαιριστές.
Με ταχύ ρυθμό η ανάπτυξη του προπονητικού κέντρου του Αγροτικού Αστέρα.
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στις ιδιόκτητες προπονητικές εγκαταστάσεις του Αγροτικού Αστέρα στο Ωραιόκαστρο. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν προχωρήσει στο επόμενο βήμα ενώ η περίφραξη της περιοχής ολοκληρώνεται.
Στο αγωνιστικό σκέλος, με τον Πάτο να επιστρέφει κανονικά στις υποχρεώσεις της ομάδας συνεχίστηκε το πρόγραμμα της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Ωραιοκάστρου.
Από εκεί και πέρα η τεχνική ηγεσία λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που πλησιάζουν και πάλι στο πρωτάθλημα δεν ενσωμάτωσε ρεπό για τους ποδοσφαιριστές κι έτσι όλες τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Απόντες από τη σημερινή προπόνηση ήταν οι Θεοδωρίδης λόγω ίωσης αλλά και ο Τριανταφυλλάκος που δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με τον ΟΦΗ λόγω τραυματισμού.
Πηγή: mikriliga.com
Stoiximan: Κορυφαίες αποδόσεις – αγώνες με 0% γκανιότα κάθε μέρα! Ασφάλεια και αξιοπιστία στις συναλλαγές, αναλήψεις εντός 2-3 ημερών! Δείτε τις αποδόσεις στο Stoiximan.gr.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ακαδημίες 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Ευχαριστώ της Ακαδημίας του ΟΦΗ

Η Ακαδημία του ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τις Μινωϊκές Γραμμές. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση 
Η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας ΟΦΗ ευχαριστούν θερμά τις Μινωικές Γραμμές και ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αντώνη Μανιαδάκη, που μερίμνησαν για την έγκαιρη επιβίβαση της αποστολής της Ακαδημίας στο πλοίο και την επιστροφή κατά μία ημέρα νωρίτερα από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στο τουρνουά NOVUS CUP.

Γυναίκες 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Νέα μεταγραφή για την γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ δείχνει ότι κοιτάζει και το μέλλον, εκτός από το παρόν, και ανακοίνωσε την απόκτηση της 14χρονης γκολκίπερ Γεωργίας Αποστολάκη.
Η ανακοίνωση του ΟΦΗ
«Η γυναικεία ομάδα του Ο.Φ.Η. με χαρά ανακοινώνει την απόκτηση της Γεωργίας Αποστολάκη. Η Αποστολάκη αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και τον τελευταίο 1,5 χρόνο υπερασπίζονταν την εστία της Αθλητικής Ένωσης Κρήτης. Η Γεωργία είναι μόλις 14 ετών, γεννηθείς στις 28/12/2002, έχει ενταχθεί ήδη στις προπονήσεις και το μέλλον της προμηνύεται λαμπρό. Με την κίνηση απόκτησής της η γυναικεία ομάδα του ΟΦ.Η. επενδύει στο ταλέντο της και δείχνει έμπρακτα την πίστη της σε εκείνη. Η Αποστολάκη προέρχεται από Ομιλίτικη οικογένεια με τον πατέρα της να είναι φίλαθλος του ΟΦΗ και τ’ αδέρφια της να παίζουν ο ένας στον ΟΦΗ’94 και ο άλλος ν’ αποτελεί μέχρι το περασμένο καλοκαίρι μέλος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Γεωργία σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ο.Φ.Η. και σου ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες».

''Οι άλλοι '' 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Χωρίς Πάτο ξεκίνησε η προετοιμασία του Αγροτικού Αστέρα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Αγροτικού Αστέρα για το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης κόντρα στον ΟΦΗ.
Η ομάδα του Ευόσμου επέστρεψε στις προπονήσεις μετά τις ολιγοήμερες διακοπές των Χριστουγέννων ξεκινώντας την προετοιμασία της για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΟΦΗ.
Στη χθεσινή προπόνηση γυμνάστηκε κανονικά ο Αστέριος Γιακουμής, εν αντιθέσει με τον Κώστα Τεγούση, ο οποίος ακολούθησε εκ νέου ατομικό πρόγραμμα. Απών, επίσης, ήταν και ο Πάτο, ο οποίος εξασφάλισε μια επιπλέον άδεια από τους συμπαίκτες του.

Ποδόσφαιρο 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Ανακοίνωσε τον Σουλέ η Βέροια

Παίκτης της Βέροιας είναι και επίσημα ο Αφρικανός μέσος που τελικά δεν ήταν γραφτό του να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ.
Ο Αφρικανός μέσος βρέθηκε στην πόλη της Μακεδονίας πριν από λίγες ημέρες όπου συμμετείχε στις προπονήσεις της Βέροιας με τον Γράφα τελικά να ανάβει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του. Σήμερα, η Βέροια ανακοίνωσε την απόκτηση του Χαλίφα Σουλέ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ποδόσφαιρο 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Απειλούν με κυρώσεις τους απόντες των Δ.Σ. της Football League

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Soccerplus για τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα αναβλήθηκε προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Football League λόγω έλλειψης απαρτίας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε ΠΑΕ που απουσιάζουν επανηλλειμένα.
Το μεσημέρι Πέμπτης (29/12) στα γραφεία της Football League παρόντες ήταν εκπρόσωποι των ΠΑΕ Απόλλων, Αχαρναϊκός, Κισσαμικός, Πανελευσινιακός, ΟΦΗ και άλλοι, οι οποίοι όμως δεν έφταναν προκειμένου να υπάρχει απαρτία και να γίνει το ΔΣ. Απούσες είναι κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες ΠΑΕ όπως Σπάρτη, Πανθρακικός, Άρης, Αγροτικός Αστέρας και Καλλονή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus αποφασίστηκε στο επόμενο ΔΣ, να εξεταστεί από τη νομική υπηρεσία το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις στους εκπροσώπους και τις ομάδες που αδικαιολόγητα δεν έχουν δώσει το «παρών» σε τρία συνεχόμενα ΔΣ!
Το προγραμματισμένο ΔΣ μετατράπηκε για ακόμη μία φορά σε άτυπη συζήτηση με τον εκπρόσωπο του Απόλλωνα να λέει ότι πρέπει να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις διότι τα λειτουργικά έξοδα της μικρής λίγκας είναι μεγάλα, τα μισθολογικά έξοδα ανέρχονται σε 150.000 ευρώ (αφορούν τους υπαλλήλους της Football League) και όσο η κατάσταση διαιωνίζεται τόσο το πρόβλημα θα μεγαλώνει.
Αποφασίστηκε εξάλλου στις αρχές του χρόνου να υπάρξει νέα συνάντηση με τη Super League ώστε να βρεθεί λύση στα χρήματα που ζητάει από αυτήν η μικρή λίγκα.

Ποδόσφαιρο 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Η τελευταία προπόνηση του 2016 για τον ΟΦΗ

Με προπόνηση που έγινε και σήμερα στο γήπεδο του Αλμυρού, καθώς τα γήπεδα στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, παραμένουν βαριά λόγω της βροχόπτωσης, ο ΟΦΗ συνέχισε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα, που θα γίνει την Τετάρτη (4/1, 3μμ) στη Θεσσαλονίκη.
Στο πρόγραμμα δεν συμμετείχαν και πάλι ο τραυματίας Μπουρσέλης και ο Μπολάκης που έχει προσβληθεί από ίωση. Οι παίκτες του ΟΦΗ θα κάνουν την τελευταία προπόνηση του 2016, το Σάββατο το πρωί (10 π.μ.). Την Κυριακή, ημέρα της Πρωτοχρονιάς, οι παίκτες του ΟΦΗ θα έχουν ρεπό.
Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν τη Δευτέρα (2/1) το πρωί.

Ποδόσφαιρο 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

«Δεν ήθελα να είμαι σε μια ομάδα και να παίζω πέντε και δέκα λεπτά»

Ο Ούγκο Μασάδο ενσωματώθηκε στις προπονήσεις του Ολυμπιακού Βόλου και μεταξύ άλλων μίλησε και για την αποχώρηση του από τον ΟΦΗ.
«Δεν ήταν δύσκολη απόφαση, γιατί από τη στιγμή που τελείωσε το συμβόλαιό μου με τον ΟΦΗ, μίλησα αμέσως με τον Ολυμπιακό και ήρθα εδώ. Δεν ήταν δύσκολο, γιατί σκοπός μου είναι να παίξω ποδόσφαιρο. Δε θέλω να είμαι σε μία μεγάλη ομάδα σε παραπάνω κατηγορία και να αγωνίζομαι πέντε και δέκα λεπτά και ο Ολυμπιακός ήταν η επιλογή μου.  Είμαι 34 ετών και παίζω είκοσι χρόνια μπάλα» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου μέσου στην ιστοσελίδα magnesiasports.

''Οι άλλοι'' 30/12/16

Επιμέλεια:OFI CRETE News

«Σεφτέ» με Φερφελή η Λαμία

Ο νεαρός επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννενα και η Λαμία ανακοίνωσε την απόκτηση του.
Ο 23χρονος επιθετικός ο οποίος αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία δύο χρόνια, θα συνεχίσει πλέον την καριέρα του στους Φθιωτείς καθώς τόσο η διοίκηση του στερεοελλαδίτικου συγκροτήματος όσο και αυτή της ηπειρωτικής ομάδας, ήρθαν σε συμφωνία για την μετακίνηση του παίκτη στους «κυανόλευκους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Φερφελή Δημήτρη από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι γεννημένος στις 05/04/1993 και αγωνίζεται ως σέντερ φορ.»

Ποδόσφαιρο 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της ΠΑΕ

Τυπικού χαρακτήρα ήταν η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, η οποία έγινε την Πέμπτη (29/12) το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου.
Τα βασικά θέματα της Γ.Σ. είχαν προαποφασιστεί στην συνάντηση της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με τους μετόχους, που έγινε πριν απο μερικές μέρες στο ξενοδοχείο Galaxy.
Συνάντηση που είχε την μορφή μιας άτυπης Γ.Σ. και πάρθηκαν αποφάσεις για θέμα που αφορούν στην ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, όπως η σύσταση εταιρείας για την λειτουργία της μπουτίκ που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, όπως έχει ανακοινωθεί, ενώ έγινε ακόμη μια αναλυτική ενημέρωση στους μετόχους για λειτουργικά, οικονομικά και αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας.
Η Γενική Συνέλευση έγινε απλά για να επιβεβαιωθούν αυτές οι αποφάσεις, όπως και έγινε.

Aκαδημίες 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Σέντρα στις 22/1 για την Κ19 του ΟΦΗ

Στις 22 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα νέων της Football League με τον ΟΦΗ να βρίσκεται στον έναν όμιλο με τις άλλες δύο ομάδες της Κρήτης (!!).
Σε πρωτάθλημα της ταλαιπωρίας, ψυχολογικής και μόνο, εξελίσσεται αυτό των νέων της Football League καθώς έγιναν σήμερα γνωστοί οι όμιλοι και ο τρόπος διεξαγωγής του. Λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, αποφασίστηκε να χωριστούν οι ομάδες σε τέσσερις όμιλους με τον ΟΦΗ να πηγαίνει στον τέταρτο όπου συμμετέχουν οι άλλες δύο Κρητικές ομάδες (ΑΟ Χανιά, Κισσαμικός).
Στην συνέχεια οι τέσσερις πρώτοι θα παίξουν μεταξύ τους και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσα από δύο νοκ άουτ παιχνίδια.

Μπάσκετ 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Σπουδαίο φιλικό ΟΦΗ - Εργοτέλης

ΟΦΗ και Εργοτέλης θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Τρίτη 3 Ιανουαρίου στο Λίντο με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του μεγάλου παλαίμαχου παίκτη του Εργοτέλη Λάκη Καράμπελα.
Το φιλικό παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα και γίνεται κάλεσμα στον κόσμο ώστε να δώσει βροντερό παρόν και να συμβάλει οικονομικά για τον Λάκη Καραμπέλα που έχει τιμήσει, για πολλά χρόνια, την φανέλα του Εργοτέλη.

Ποδόσφαιρο 30/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Στις 31 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι μεταγραφές

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι η χειμερινή μεταγραφική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου.
Aπό την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται οι ημερομηνίες της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου 2017 για όλες τις κατηγορίες ποδοσφαιριστών.
Πιο αναλυτικά:
– Μετεγγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών: Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2/1/2017 (Κυριακή 1/1/2017 ανοίγει η διαδικασία μέσω TMS) και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 31/1/2017. Την τελευταία ημέρα (31/1/2017) οι υπηρεσίες της ΕΠΟ θα δέχονται αιτήσεις μεταβολών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έως τις 20:00.
– Μετεγγραφές άνεργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών: Θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1/2/2017 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10/2/2017 και ώρα 15:30. Άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σύμφωνα με τον Κανονισμό Ιδιότητας Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών FIFA, άρθρο 6.
– Εγχώριες μετεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών: Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2/1/2017 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 31/1/2017.
– Διεθνείς μετεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών: Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2/1/2017 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 31/1/2017.
– Επανεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών: Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2/1/2017 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 28/2/2017.
– Υποσχετική ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών: Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2/1/2017 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 31/1/2017.
– Τέλος, υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρώτων εγγραφών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, της οποίας η προθεσμία εκπνέει την Κυριακή 30/4/2017.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ποδόσφαιρο 29/12/16

Eπιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Παίρνει Τσουράκη και Πάγκαλο, βλέπει και τερματοφύλακα!

Ο ΟΦΗ αναμένεται να κάνεις τις πρώτες του μεταγραφές για τον Ιανούαριο, με τα ονόματα των Θανάση Τσουράκη και Ντίνο Πάγκαλ να είναι στην πρώτη λίστα του τεχνικού του ΟΦΗ.

Μετά τον Παύλο Μητρόπουλο, ο ΟΦΗ αναμένεται να κάνει και άλλες μεταγραφές για να ενισχύση και άλλο την ομάδα με στόχο να έρθουν παίκτες που να είναι έτοιμοι να παίξουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΦΗ έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους δύο ποδοσφαιριστές, και μένουν τα τυπικά για να ανακοινωθούν. Ο 26χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός δεν θα συνεχίσει στον Πλατανιά, και αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, και όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο ΟΦΗ. Ο Τσουράκης μετράει 37 εμφανίσεις στη Σούπερ Λιγκ και σκόραρε 2 γκολ ενώ είχε ακόμα και 8 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος. Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στις επιλογές του Νίκου Νιόπλια (Έλληνας, ακραίος μεσοεπιθετικός, γρήγορος και απρόβλεπτος στο παιχνίδι του) γι' αυτό και ήταν εξ' αρχής στα πρώτα ονόματα στη μεταγραφική λίστα.


Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ ενδιαφέρεται και για τον Ντίνο Πάγκαλο, ο οποίος φέτος αγωνιζόταν στην ΑΕ Ζακκακίου στην Κύπρο αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Κρήτη για να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΦΗ φαίνεται να εξετάζει την απόκτηση ενός Έλληνα τερματοφύλακα, και αναμένεται να έχουμε άμεσα εξελίξεις σε όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις.

''Οι άλλοι'' 29/12/16

Επιμέλεια:OFI CRETE News

Σπανός ο αντί - Βόκολος στο Παναιγιάλειο

Ο νέος προπονητής της αχαϊκής ομάδας, ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση της «Μαύρης Θύελλας» και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον προσεχή εντός έδρας αγώνα της 8ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Λαμία την ερχόμενη Τετάρτη (4/1).
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η «ΠΑΕ Παναιγιάλειος» ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Δημήτρη Σπανό. Ο 47χρονος τεχνικός βρέθηκε απόψε στα γραφεία τού συλλόγου μας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της διοίκησης, όπου και αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία τής ομάδας. Ο Αιγιώτης προπονητής, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση αύριο στις 3μ.μ. στο δημοτικό στάδιο Αιγίου, αφού πρώτα παρουσιαστεί από τη διοίκηση στους νέους συνεργάτες και τους παίκτες του.»

Παρασκήνια 29/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Αγκαλιά αγάπης στο ΠΑΓΝΗ από τους οπαδούς του ΟΦΗ

Με ένα φίλαθλο ντυμένο Αη Βασίλη και πολλά αναμνηστικά δώρα του ΟΦΗ ανα χείρας, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ, σε μια κίνηση με δυνατά μηνύματα ευαισθησίας, επισκέφθηκαν παιδιά με ασθένειες στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου) και τους πρόσφεραν χαρά, αυτές τις Αγιες Μέρες.

Να σημειωθεί ότι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ παρέδωσαν στους υπεύθυνους της Παιδοαιματολογικής κλινικής και ένα χρηματικό ποδό που συγκεντρώθηκε απο ένα φιλικό παιχνίδι που έγινε για το σκοπό αυτό στο Γεντί Κουλέ, πριν απο μέρες, ώστε τα χρήματα αυτά να διατεθούν σε ανάγκες των παιδιών της κλινικής.
Να σημειωθεί ότι την παιδοαιματολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ είχε επισκεφθεί πριν απο μερικές μέρες και αντιπροσωοεία των παικτών και της διοίκησης του ΟΦΗ, μαζί με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.



''Oι άλλοι'' 29/12/16

Επιμέλεια:OFI CRETE News

Στον Απόλλωνα ο Μάντζιος

Ο Άκης Μάντζιος θα είναι ο νέος προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.
Την πρόσληψη του Άκη Μάντζιου στην θέση του προπονητή ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Απόλλων Σμύρνης.
Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει ότι ο νέος προπονητής της ομάδας μας είναι από σήμερα ο Απόστολος Μάντζιος. Γεννημένος στις 21 Οκτωβρίου 1969, ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε ΑΟ Κηφισιάς, Πανιώνιο, Ιωνικό Νίκαιας και Άρη Θεσσαλονίκης. Ως προπονητής έχει εργαστεί σε ΑΟ Χαϊδαρίου, Θρασύβουλο, Πανιώνιο, Κέρκυρα, Πανθρακικό και Λεβαδειακό».

Ακαδημίες 29/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Με νίκη έκλεισε το NOVUS CUP η Κ15 του ΟΦΗ

Μπορεί στον όμιλο να μην κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη (δύο ήττες-μία ισοπαλία), όμως στον τελευταίο αγώνα κατάταξης που έδωσε στο τουρνουά NOVUS CUP, η ομάδα Κ15 του ΟΦΗ έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.
Στην αναμέτρηση που έγινε σήμερα το πρωί με τον ΠΑΟΔ, η ομάδα των Δερμιτζάκη-Σταυρακάκη επικράτησε με 2-0 και έκλεισε με χαμόγελα τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά.

Ποδόσφαιρο 29/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Στον Αλμυρό προπονήθηκε ο ΟΦΗ

Στο γειτονικό γήπεδο του Αλμυρού (συνθετικός τάπητας), έκανε προπόνηση ο ΟΦΗ την Πέμπτη (29/12), καθώς λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, τα γήπεδα στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, ήταν πολύ βαριά.
Έτσι, στον ΟΦΗ, αποφάσισαν να μεταβούν στο διπλανό γήπεδο του Αλμυρού και να προπονηθούν, καθώς απο τη μια η σωματική ακεραιότητα των παικτών λόγω του τερέν και απο την άλλη η επιβάρυνση του χλοοτάπητα, έκαναν επιτακτική την «μετακόμιση» στο γειτονικό γήπεδο, που διαθέτει πλαστικό τάπητα.
Μάλιστα με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ευχαρίστησε την διοίκηση του Αλμυρού για την παραχώρηση του γηπέδου στον ΟΦΗ.
Στην προπόνηση, συμμετειχαν όλοι οι παίκτες, με εξαίρεση τον τραυματία Μπουρσέλη και τον Μπολάκη, ο οποίος έχει προσβληθεί απο ίωση και έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο.
Οι παίκτες του ΟΦΗ θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, με προπόνηση που θα γίνει την Παρασκευή (30/12) το πρωί.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Νίκου Νιόπλια, οι παίκτες του ΟΦΗ θα προπονηθούν και το Σάββατο το πρωί, ενώ την Κυριακή που είναι Πρωτοχρονιά, θα πάρουν ρεπό.
Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν τη Δευτέρα το πρωί, ενώ με προπόνηση που θα γίνει την Τρίτη (3/1) θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους, για την αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα, που θα γίνει την Τετάρτη (4/1, 3μμ) στη Θεσσαλονίκη.

Ποδόσφαιρο 29/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925

Εκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 29/12 η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, με κύριο θέμα τη σύσταση εταιρείας για την λειτουργία της μπουτίκ που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, όπως έχει ανακοινωθεί.
Στε θέματα της Γενικής Συνέλευσης, είναι ακόμη η ενημέρωση των Μετόχων για την λειτουργία της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 μέχρι σήμερα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου.
Να σημειωθεί ότι η Γ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, είναι μια συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης (στο ξενοδοχείο Galaxy) της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με τους μετόχους, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα, αλλά και τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης.
Η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης αναφέρει:
Πρόσκληση των μετόχων της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση .
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
( Π.Α.Ε. ΟΦΗ 1925)
Σύμφωνα με το Νόμο, το Καταστατικό και μετά από απόφαση του Δ.Σ., καλούνται οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. ΟΦΗ 1925, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 29η Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου, στην περιοχή Σκαφιδαράς Γαζίου Ηρακλείου Κρήτης, για την λήψη αποφάσεων, επί των κάτωθι θεμάτων:
-Σύσταση Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας που διέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 43 επόμενα του Ν.4072/2012, τηρουμένης της διαδικασίας του άρθρου 5Α του Ν.3853/2010, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 117 παράγραφος 3 του Ν.4072/2012, και την Κ1-802/233-2011, με μοναδικό εταίρο-ιδρυτή αυτής την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».
-Τροποποίηση και κωδικοποίηση καταστατικού.
-Ενημέρωση των Μετόχων για τη λειτουργία της εταιρείας και τα μέχρι τούδε πεπραγμένα. Οργανωτικά θέματα, προτάσεις και λήψη αποφάσεων.
Μέτοχοι που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην Γ.Σ. πρέπει σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό να καταθέσουν τις μετοχές (τίτλους) στο ταμείο της εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα και να προσκομίσουν στα γραφεία της εταιρείας τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα , πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της Γ.Σ.
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, για τα θέματα της ημερησίας διάταξης, οι Μέτοχοι καλούνται:
Την 10η Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30 στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα σε Α΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση.
Ηράκλειο, 6 Δεκεμβρίου 2016
Εντολή Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Πολεμαρχάκης
Ταχύτατες αναλήψεις εντός 24 ωρών. Stoiximan.gr.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ποδόσφαιρο 28/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Μετά τον ΟΦΗ, παραιτήθηκε ο Βόκολος

Ο 46χρονος παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και την Τετάρτη (28/12) αφού αποχαιρέτησε τους παίκτες αναχώρησε για Αθήνα.
Το διάστημα που έμεινε στους «μελανόλευκους» είχε απολογισμό 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στον Παναιγιάλειου προέκυψαν τελευταία σοβαρά προβλήματα οικονομικής φύσεως και η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη.
Ο Βόκολος ανέφερε στο Fl News: «Μέσα από την ψυχή μου θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν, αλλά και όλους όσοι συνεργαστήκαμε αυτό το διάστημα των τεσσάρων μηνών».
sport24.gr

Ποδόσφαιρο 28/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Ο Φωτιάδης στο Αγροτικός Αστέρας - ΟΦΗ

Ο Φώτης Φωτιάδης του συνδέσμου Καστοριάς ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης ανάμεσα στον Αγροτικό Αστέρα και τον ΟΦΗ.
Βοηθοί του Φωτιάδη θα είναι οι Νταλούκας (Τρικάλων) και Καρακώστας (Λάρισας) ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Μαλούτας του συνδέσμου Ημαθίας.

Ποδόσφαιρο 28/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Δεν συνεχίζει στον ΟΦΗ ο Σουλέ

Η μεταγραφή του Χαλίφα Σουλέ δεν θα ενεργοποιηθεί και ο μέσος από τις Κομόρρες δεν θα φορέσει τελικά την φανέλα του ΟΦΗ.
Ο Αφρικανός μέσος είχε έρθει στο Ηράκλειο τον προηγούμενο Σεπτέμβρη μαζί με τον Τζοακίμ Αντουκόρ ωστόσο ένα λάθος που έγινε με την ημερομηνία του δελτίου του, δεν του έδωσε την ευκαιρία να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ σε επίσημο παιχνίδι. Ο Σουλέ αγωνίστηκε μόλις σε ένα φιλικό κόντρα στον Ηρόδοτο ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα καθόταν στο Ηράκλειο με δικά του έξοδα καθώς ήθελε να προπονείται με την ομάδα ώστε να συντηρείται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Σουλέ ενημερώθηκε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η μεταγραφή του και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ.

Ποδόσφαιρο 28/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Μόνο την Πρωτοχρονιά ρεπό

Προπόνηση για όλους τους παίκτες είχε το πρόγραμμα του ΟΦΗ για την Τετάρτη (28/12) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.
Στην προπόνηση συμμετείχαν και όλοι οι ξένοι παίκτες του ΟΦΗ, οι οποίοι είχαν μια μέρα παραπάνω άδεια, για τα Χριστούγεννα.
Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, ακολούθησε ο Αντώνης Μπουρσέλης.
Με βάση το προπονητικό πρόγραμμα του Νίκου Νιόπλια, ενόψει του αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα στην Θεσσαλονίκη (Τετάρτη 4/1, 3μμ), οι παίκτες του ΟΦΗ θα κάνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθημερινά πρωινές προπονήσεις στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.
Οι παίκτες του ΟΦΗ θα έχουν ρεπό την Κυριακή, ημέρα της Πρωτοχρονιάς.
Με προπονήσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους, για την αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα.
Ταχύτατες αναλήψεις εντός 24 ωρών. Stoiximan.gr.

Ακαδημίες 28/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Τι έχουν κάνει έως τώρα οι μικροί του ΟΦΗ

Οι ομάδες Κ15, Κ14 και Κ13 του ΟΦΗ συμμετέχουν στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά «NOVUS CUP».
Η Κ15 του ΟΦΗ ήταν η πρώτη ομάδα της Ακαδημίας ΟΦΗ που «ρίχτηκε» στη μάχη του τουρνουά «NOVUS CUP» στην Αθήνα. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις «Star Football Club» στη Βούλα, ο ΟΦΗ αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την ομάδα Κ15 της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Η πρώτη νίκη  στην Αθήνα ήρθε από την ομάδα Κ13 (γεν. 2004)! Τα πιτσιρίκια του Βασίλη Πρινάρη έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στα Γλυκά Νερά και επικράτησαν με το εντυπωσιακό 7-1, ξεκινώντας ιδανικά τα παιχνίδια τους στην διοργάνωση.
Την ήττα με 2-3 γνώρισε από τον Γ.Σ. Πανιώνιο η ομάδα Κ14 του ΟΦΗ (γεν. 2003) στο πρώτο της παιχνίδι στο Παιδικό τουρνουά. Η ομάδα των Δερμιτζάκη-Σταυρακάκη μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς και προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Τσαμπουράκη και Καφούση αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, αφού η πολύ καλή ομάδα του Πανιωνίου έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-3.
Καταιγιστική ήταν η ομάδα Κ14 του ΟΦΗ στον δεύτερο αγώνα της στο «ΝΟVUS CUP» επικρατώντας με το εντυπωσιακό 8-1 της Ακαδημίας Καραταϊδη.
Στον δεύτερο αγώνα που έδωσε η Κ15 του ΟΦΗ στο «NOVUS CUP» γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Γλυφάδα.
Ταχύτατες αναλήψεις εντός 24 ωρών. Stoiximan.gr.

Ακαδημίες 28/12/16

Επιμέλεια:ΟFI CRETE News

Νικήτρια η Κ19 στο «Ιωάννης Κομνηνός»

Με μεγάλη επιτυχία παρά την έντονη βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε το φιλικό τουρνουά αλληλεγγύης στη μνήμη του Ιωάννη Κομνηνού στο γήπεδο του Αλμυρού στο Γάζι. Στο αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά, την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα Κ20 του ΟΦΗ που επικράτησε στον τελικό επί του γηπεδούχου Αλμυρού στη διαδικασία των πέναλτι. 
Στο πρώτο παιχνίδι, η Κ20 του ΟΦΗ επικράτησε εύκολα με 3-0 επί της Γόρτυνας με τον Κοκολογιάννη να σκοράρει δύο φορές ενώ ένα γκολ σημείωσε και ο Μανιαδής. Με τους “ασπρόμαυρους” αγωνίστηκαν οι: Παναγιώτου, Κοκολογιάννης, Ξενοκτιστάκης, Παπαδάκης, Χρονάκης, Κοντογιάννης, Λαμπριανίδης, Μανιαδής, Δερμιτζάκης, Φρρόκου και Κουράκης ενώ από την άλλη, ο Μάνος Συντιχάκης χρησιμοποίησε τους Χαραλαμπάκη, Χουδετσανάκη, Σταυρακάκη, Ξαγοραράκη, Φανουράκη, Δημήτρη, Μικέλ, Μάλο, Αραβιστάνη, Μπέη και Ποντίκαλη.
Στο δεύτερο παιχνίδι, ο Ελλάνιος Δαίδαλος ξεκίνησε δυναμικά προηγήθηκε με τον Κόκκινο αλλά ο Ανδρέας Στρατήγης με δύο προσωπικά του τέρματα έκανε το 1-2. Με τον Ελλάνιο έπαιξαν οι Μήτρου, Γούλας, Νταουσιάνης, Γεμοστός, Ροδιτάκης, Ψωμάς, Τσίκνας, Μηναδάκης, Βερνιδάκης, Κουτράκης και Κόκκινος ενώ για τον Αλμυρό ξεκίνησαν οι Αγγελιδάκης, Απλαδάς Τ., Απλαδάς Η., Συντυχάκης, Μανωλακάκης, Δραμουντάνης, Τσιμπούκας, Αγαπάκης, Στρατήγης Α., Παπουτσάκης, Αθουσάκης και αγωνίστηκαν και οι Καλομοίρης, Ντελία, Βράνος.
Στον τελικό, αγωνίστηκαν οι νικητές των δύο πρώτων ζευγαριών όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τους “ασπρόμαυρους” να είναι πιο εύστοχοι στη διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου αστόχησε μόνο ο Τσιμπούκας του Αλμυρού, για να “χρίσει” νικητές τους μικρούς του ΟΦΗ με 5-4. Με τον Αλμυρό αγωνίστηκαν οι Κοιλάδης, Καραγιαννάκης, Δραμουντάνης, Κατσαμάνης, Βράνος, Παπαδάκης, Ζερβός, Αγαπάκης, Τσιμπούκας, Καλομοίρης, Μακρυγιαννάκης και ως αλλαγή ο Σαβουϊδάκης, ενώ για την Κ20 του ΟΦΗ οι Αγγελάκης, Ρουσάκης, Λαγουδάκης, Πλουμής, Κουτεντάκης, Λιοδάκης, Κοντογιάννης, Κομνηνός, Κουράκης, Μανιαδής, Σταυρακάκης και αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Μπελαδάκης.
Κατά τη διάρκεια του τουρνουά συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία δόθηκαν στην ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ενώ έγινε και προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων τα οποία προσφέρθηκαν στο ίδρυμα “Δικαίωμα στη Ζωή”.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η ομάδα του Αλμυρού χρησιμοποίησε αρκετά παιδιά που προέρχονται από την ομάδα Νέων του συλλόγου…
grandsport.gr

Άλλα Σπορ, Σκάκι 28/12/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

Νέα σκακιστική επιτυχία του ΟΦΗ!

Νέα μεγάλη επιτυχία της σκακιστικής ομάδας του Ο.Φ.Η. που κατέκτησε την έκτη θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες στο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων που έγινε στην Θεσσαλονίκη από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου.
Το πρωτάθλημα αυτό θεωρείται η σημαντικότερη διασυλλογική νεανική διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα μας. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. έκανε τρεις άνετες νίκες (4-2 με την Χ.Α.Ν.Καλαμαριάς, 5-1 με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και 4,5-1,5 με την Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας) μία ισοπαλία (3-3 με τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου) και δύο ήττες (1,5-4,5 από την πρωταθλήτρια Σ.Α.Χανίων και 2-4 από τον Φυσιολάτρη Νίκαιας που κατέκτησε την 3η θέση). Με τον Ο.Φ.Η. αγωνίστηκαν ο Γιώργος Καδιάνης (με 3,5 βαθμούς), ο Νίκος Σερπετσιδάκης (5), ο Γιώργος Παπιδάκης (2), ο Στέλιος Μαλλιαράκης (1,5), η Ίριδα Βιτσαξάκη (3) και η Νεφέλη Ματθαιάκη (5) στους 6 αγώνες που έδωσε ο καθένας. Την ομάδα συνόδευσαν οι προπονητές του συλλόγουΠαναγιώτης Χριστοδούλου και Κώστας Αναγνωστόπουλος που μαζί με τον Σταύρο Λυράκη έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην μεγάλη πρόοδο των ταλαντούχων μικρών σκακιστών μας.
Η ομάδα του Ο.Φ.Η. έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παίρνοντας την πρόκριση μαζί με τη ΣΑΧ από τον προκριματικό όμιλο Κρήτης. Η φετινή έκτη θέση έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί δίνει αυτόματα την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017. Η καθιέρωση του Ο.Φ.Η. στην ελίτ του Ελληνικού νεανικού σκακιού επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής από όλους τους προπονητές του σκακιστικού τμήματος. Με την ευκαιρία θα πρέπει να απευθύνουμε για ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Ηρακλείου και ιδιαίτερα στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την στήριξη που παρέχει στο Ηρακλειώτικο σκάκι και ειδικότερα στην ομάδες παίδων-κορασιδων που εκπροσωπούν την πόλη μας σε πανελλήνιο επίπεδο.
Η μεγάλη όμως επιτυχία για τις ομάδες της Κρήτης ήρθε από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι από τις έξη πρώτες ομάδες που πήραν απευθείας την πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017 δύο είναι από την Κρήτη (Σ.Α.Χανίων και Ο.Φ.Η.) μία από την Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική (Σ.Α.Συκεών-Νεάπολης), μία από Αττική (Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας) μία από Δυτική Ελλάδα (Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας) και μία από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (Σ.Ο.Καβάλας). Η απευθείας πρόκριση των δύο ομάδων από την Κρήτη δίνει την δυνατότητα σε μια επιπλέον ομάδα του νησιού μας να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Η τελική βαθμολογία ήταν η εξής:
Τελική βαθμολογία
θέση
Σύλλογος
βαθμοί
1
Σκακιστική Ακαδημία Χανίων
12
2
ΣΑ Συκεών Νεάπολης
9
3
ΕΟΑΟ ‘Ο Φυσιολάτρης’ Νίκαιας
8
4
ΣΠΖ Κέρκυρας
8
5
ΣΟ Καβάλας
7
6
ΟΦΗ
7
7
ΜΑΠΟ ‘Κεραυνός’ Ωραιοκάστρου
7
8
ΝΕ Πατρών
6
9
Πειραϊκός ΟΣ
6
10
ΣΟ Πολίχνης
6
11
ΟΣ Τριανδρίας
6
12
ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
5
13
ΧΑΝ Καλαμαριάς
5
14
Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας
5
15
ΣΟ Πτολεμαΐδας ‘Ο Πτολεμαίος’
5
16
ΑΣΟ Πετρούπολης ‘Δίας’
4
17
ΝΟ Καλαμάτας
1
18
ΣΕ Βόλου
1