Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ποδόσφαιρο 23/2/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

«Δεν είναι Μπαρτσελόνα ο Φωστήρας»

Ο Μηνάς Τζανής μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και τόνισε ότι «δεν γίνεται να είσαι Φωστήρας, να παίζεις συνέχεια στην Γ Εθνική και να προσβάλεις έτσι μια από τις πέντε μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας». Τι είπε για τις ελπίδες του ΟΦΗ για την άνοδο, Νιόπλια – Κολιτσιδάκη αλλά και για την μετέπειτα μάχη της παραμονής.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μηνάς Τζανής στον Athletic Radio 104,2
Για την φετινή παρουσία του κόσμου του Ερμή: «Το χωριό είχε παρεξηγηθεί με ένα άτυχο περιστατικό του παρελθόντος όμως ο κόσμος και η ομάδα έχουν επιφυλάξει την καλύτερη φιλοξενία σε όποιον έχει έρθει να παίξει στα Ζωνιανά. Οι άνθρωποι κρατούν την Κρητική φιλοξενία και το μόνο που δεν θέλουν είναι να τους πειράξεις εκτός έδρας γιατί αν τους πειράξεις, είναι έτσι το DNA τους που γίνονται λίγο… άγριοι, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ. Έχουμε σταθερά 200-300 άτομα σε κάθε παιχνίδι».
Για την μάχη της παραμονής: «Στην έδρα μας είμαστε άλλη ομάδα. Όποιος έρθει, για να περάσει θα πρέπει να φτύσει αίμα. Εκτός έδρας έχουμε μια νίκη και δύο ισοπαλίες όμως πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα πάρουμε τα ματς που χρειάζεται προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε έξι παιχνίδια ακόμα και βαθμολογικά δεν γνωρίζουμε που θα φτάσει το όριο της παραμονής. Για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας θα πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας και ένα ακόμα εκτός. Έχουμε δει πολλά στα τελευταία παιχνίδια των πρωταθλημάτων. Πιστεύω ότι η σωτηρία θα πάει 40-43 βαθμούς, μακάρι να πάει πιο κάτω γιατί αυτό θα είναι καλύτερο για εμάς. Εμείς θα κοιτάξουμε να πάρουμε ότι μπορούμε και μέσα στο «Γεντί Κουλέ». Αν κάνουν το ίδιο και οι άλλες ομάδες που παίζουν με τους ανταγωνιστές του, τότε ο ΟΦΗ θα το πάρει το πρωτάθλημα».
Για την αλλαγή που παρουσιάζει ο ΟΦΗ: «Όλοι είχαν την Κηφισιά στα φαβορί και κάθε χρόνο βάζει στόχο να πρωταγωνιστήσει όμως δεν έχει το dna για να το κάνει πράξη. Με την έλευση του κυρίου Νιόπλια και του Κολιτσιδάκη αλλά και με τις μεταγραφές που έγιναν, βλέπουμε έναν ΟΦΗ που έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Οι παίκτες του έχουν άλλα κίνητρα και άλλα πράγματα. Το έδειξε και στην Κηφισιά που καθάρισε το παιχνίδι από το δεκάλεπτο. Θυμηθείτε πριν από λίγο καιρό τα προβλήματα που είχε εκτός έδρας. Εγώ δεν πιστεύω ότι ήταν λόγος το ότι γινόταν σε πλαστικό ή σε χόρτο. Επειδή γνωρίζω τόσο το Νιόπλια, όσο και τον Κολιτσιδάκη ότι ήταν πρωταθλητές και έχουν περάσει στους παίκτες τη νοοτροπία ότι όπου και αν παίζεις θα πηγαίνεις για τη νίκη. Και αυτό φάνηκε μέσα στην ομάδα. Θα έχει απώλειες και ο Φωστήρας. Ο Φωστήρας δεν έγινε ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Ολυμπιακός.
Για το αν υπάρχουν περιθώρια να καλυφθεί η διαφορά: «Με πείραξε αυτό που έκανε ο Φωστήρας με την φωτογραφία ότι θα το πάρουμε μέσα στο «Γεντί Κουλέ». Σαν Κρητικός και Ηρακλειώτης. Δεν γίνεται να είσαι Φωστήρας, να παίζεις συνέχεια στην Γ Εθνική και να προσβάλεις έτσι μια από τις πέντε μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Αυτό όμως που έκανε, πιστεύω ότι θα πεισμώσει τον ΟΦΗ γιατί όταν τον χτυπάς τότε θα τον πεισμώσει. Για εμένα καλύπτεται η διαφορά. Δεν το λέω επειδή είμαι ΟΦΗ από μικρός, το λέω επειδή δεν τον θεωρώ υπερομάδα βάσει της εικόνας που έχω από τα δύο παιχνίδια που παίξαμε. Δεν είναι η τρομερή ομάδα που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και θα σε κλείσει στην περιοχή της. Για εμένα η καλύτερη ομάδα του πρώτου γύρου ήταν η Τριγλία που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο Φωστήρας είναι μια ομάδα που προσπαθεί να «καταστρέψει» περισσότερο και μέχρι τώρα του έχει βγει. Αλλά δεν ξέρω αν θα του βγαίνει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».
Για το αν προλάβει ο ΟΦΗ κάνοντας το 12Χ12: «Εγώ πιστεύω ότι ο ΟΦΗ μπορεί να πάρει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος όπως και πιστεύω ότι ο Φωστήρας θα χάσει βαθμούς. Αν παιχτούν όλα μέσα στα γήπεδα, τότε θα ανέβει ο ΟΦΗ. Δεν ξέρω αν θα βρει και αδιάφορες ομάδες. Δυστυχώς δεν έπρεπε να τα συζητάμε αυτά γιατί δεν είναι καλά για το ποδόσφαιρο. Δεν έπρεπε να συζητάμε για το ότι τον Φωστήρα τον έπαιζαν διαιτητές μόνο από έναν νομό ή ότι έχει πάρει δέκα πέναλτι».
Για την έλευση των Νίκου Νιόπλια, Θανάση Κολιτσιδάκη: «Οι άνθρωποι είναι άπειροι και πρώτα έπρεπε να πάρουν έναν καλό καπετάνιο. Αυτός ο καλός καπετάνιος λέγεται Νίκος Νιόπλιας. Και όσο εγωιστικό ακούγεται πιστεύω ότι αν ο Νίκος Νιόπλιας ήταν από την αρχή τότε θα είχε κάνει καλύτερες επιλογές. Γιατί μπορεί να ήταν καλοί παίκτες αλλά δεν άντεχαν το βάρος της φανέλας του ΟΦΗ. Πέραν όλων των άλλων, υπάρχει και ο Θανάσης Κολιτσιδάκης που είχε κάνει πρωταθλητισμό με τον Ηρόδοτο συμμετέχοντας μάλιστα στον ίδιο όμιλο με την ΑΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου