Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ποδόσφαιρο 26/2/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

«Η παρουσία του Νιόπλια αποτελεί δέλεαρ για κάθε ποδοσφαιριστή»

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το πως είδε τον ΟΦΗ στην Κηφισιά, τον καλό του φίλο Νίκο Νιόπλια αλλά και γιατί θέλει, ένα παραπάνω, να πάρει εκείνος την άνοδο.
Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον Athletic Radio 104,2
Για την συνεργασία του με την Κηφισιά: «Εδώ και τρία χρόνια οι τρεις από τους δυο γιους μου βρίσκονται στην Κηφισιά, έτσι παρακολουθώ τις προπονήσεις της ομάδας σε καθημερινή βάση και μιας προέκυψε αυτή η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, κάναμε μια κουβέντα με τον πρόεδρο και δεν ήταν δύσκολη η απόφαση. Μελλοντικά υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για την ομάδα και ήταν ένα ιδανικό σενάριο για να συνεχίσουμε μαζί. Τέτοιες ομάδες στην κατηγορία».
Για το ότι η Κηφισιά βάζει πάντα ως στόχο την άνοδο: «Τα τελευταία χρόνια η Κηφισιά έχει προσδοκίες για να κάνει το παραπάνω βήμα. Το σημαντικό είναι ότι ο σύλλογος αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο και θέλουν να προσφέρουν. Είναι μια οικογένεια και αυτό είναι κάτι σπάνιο, ειδικά στις ημέρες μας, να βγάζει υγεία από τις ακαδημίες μέχρι και την πρώτη ομάδα».
Για το τι θέλει να περάσει εκείνος: «Δεν περιγράφεται με λέξεις αλλά με πολύ δουλειά εντός και εκτός γηπέδου. Ασχέτα με το ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι επαγγελματίες, θα πρέπει να έχουν ως σκεπτικό τους σε άλλη βάση για να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτό το όνειρο. Να έχουμε πρόγραμμα και όχι στο «άρπα – κόλλα». Στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε μεθοδικοί ώστε να μπορούμε να βγάλουμε κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Για το αν θα κινδυνεύσει η Κηφισιά: «Δεν αποκλείεται τίποτα, μαθηματικά τουλάχιστον. Βάσει υλικού, αν εξαιρέσουμε τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το καλημέρα – αν και μας αρέσουν τα δύσκολα η Κηφισιά είναι καλή ομάδα. Όμως θα πρέπει να καθαρίσουμε με αυτήν την ιστορία και να βάλουμε σε ενεργοποίηση τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά».
Για το σχόλιο του για τον ΟΦΗ βλέποντας τον στο γήπεδο: «Ο ΟΦΗ μου εξεπέμψε μια σιγουριά και μια ταυτότητα σαν ομάδα. Και αυτό έχει να κάνει με τον προπονητή της. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, είναι φίλος μου και δεν μου έκανε εντύπωση. Έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Κιάσσος και ο Κώτσιος με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Λάρισα. Και δεν είναι η θέση του ΟΦΗ σε αυτές τις κατηγορίες. Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Άρης είναι καλό να βρίσκονται στην Σούπερ Λιγκ. Αυτή είναι η φύση του ελληνικού πρωταθλήματος. Να βρίσκονται αυτές οι ομάδες στην μεγαλύτερη κατηγορία. Είναι πολύ σημαντικό για μια μεγάλη ομάδα να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και να σκοράρει στις πρώτες φάσεις που του παρουσιάζονται».
Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια: «Η παρουσία του εκάστοτε προπονητή στον πάγκο μιας ομάδας αποτελεί εγγύηση τόσο για το παρόν, όσο για το μέλλον κάποιων ποδοσφαιριστών. Όταν έχουν μια πρόταση, κοιτάζουν σε ποια ομάδα πάνε και ποιον προπονητή έχουν. Και όταν υπάρχει ένας προπονητής υψηλού επιπέδου όπως είναι ο Νίκος Νιόπλιας τότε η παρουσία του αποτελεί δέλεαρ για κάθε ποδοσφαιριστή».
Για το αν προλαβαίνει ο ΟΦΗ να πάρει την άνοδο: «Αν μιλήσουμε με την άποψη της λογικής, ο ΟΦΗ έχει την ποιότητα και την λογική ώστε να τα καταφέρει. Θα είναι καλό και για τον ΟΦΗ να τα καταφέρει αλλά και για εμάς εφόσον φέτος πάνε όλα καλά ώστε να έχει φύγει από τον όμιλο ένας μεγάλος αντίπαλος. Γιατί η Κηφισιά βάζει στόχο την άνοδο σε κάθε πρωτάθλημα αλλά όταν έχεις στον ίδιο όμιλο την ΑΕΚ ή τον ΟΦΗ τότε έχεις μειονέκτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου