Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

''Οι άλλοι'' 17/2/16

Επιμέλεια:Παντελής Χαραλαμπάκης

«Ο ΟΦΗ μπορεί να καλύψει την διαφορά από τον Φωστήρα»

Ο τεχνικός της ΑΕ Ηρακλείου Μάρκος Μαυρομάτης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τον ΟΦΗ και εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να πάρει την άνοδο. Τι είπε για την προσεχή, κρίσιμη, αγωνιστική.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μάρκος Μαυρομάτης στον Athletic Radio 104,2
Για το παιχνίδι της Κυριακής: «Ο ΟΦΗ ήταν μια εντελώς νέα ομάδα σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Θεωρώ ότι είναι μια νέα και εντελώς διαφορετική ομάδα που με βάση την εικόνα, τον ρυθμό, την ποιότητα των παικτών και τον ενθουσιασμό του κόσμου μου θύμισε παλιότερες εποχές. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ο ΟΦΗ είναι μια νέα ομάδα που αξίζει να πάρει την άνοδο».
Για το αν ο ΟΦΗ έχει ελπίδες ανόδου: «Στην πραγματικότητα οι βαθμοί της διαφοράς είναι οι έξι βαθμοί επειδή υπάρχει το παιχνίδι του Ηρακλείου όπου πιστεύω ότι αν εκεί παίζονται όλα, ο ΟΦΗ είναι εκείνος το πλεονέκτημα. Οι έξι βαθμοί καλύπτονται εύκολα και υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί αυτή η διαφορά. Όπως είδα τον ΟΦΗ πιστεύω ότι θα έχει διάρκεια για να πάρει τα παιχνίδια που θέλει και από εκεί και πέρα ο Φωστήρας κάπου θα σκοντάψει και θα αλλάξουν τα δεδομένα».
Για το τι έφταιξε και ο ΟΦΗ δεν είχε την αναμενόμενη πορεία: «Αν και δεν είμαι ο κατάλληλος για να απαντήσω για αυτό. Μια απλή σκέψη που μπορώ να κάνω είναι ότι ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα αντιμετώπιζε σε αυτήν την κατηγορία. Ο ΟΦΗ βρέθηκε από τα ψηλά στα χαμηλά και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι και πρέπει να αλλάξει. Αυτή η κατηγορία δεν έχει να κάνει με το όνομα και την ιστορία αλλά με άλλους παράγοντες που προφανώς δεν τους είχαν λάβει υπ όψιν τους οι άνθρωποι του ΟΦΗ. Τώρα έχει ανασυνταχθεί ο ΟΦΗ και είδα μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας».
Για το αν κρίνει πολλά η προσεχής αγωνιστική: «Η προσεχής αγωνιστική είναι καθοριστική για ΟΦΗ και Φωστήρα. Όποια από τις δύο ομάδες φύγει με νίκη θα έχει αποκτήσει ένα πλεονέκτημα. Σίγουρα, υπάρχει δρόμος και δεν θα κριθούν όλα από την Κυριακή όμως αν χάσει ο ΟΦΗ και κερδίσει ο Φωστήρας τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα».
Για τα στοιχεία που ξεχώρισε από τον ΟΦΗ: «Γνώριζα ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ποιοτική ομάδα σε μια δύσκολη έδρα. Ξέρω από το παρελθόν ότι ο ΟΦΗ μεταμορφώνεται μέσα στο γήπεδο του αλλά μου έκανε εντύπωση ο πολύ καλός ρυθμός που είχε και που είναι διαφορετικός από αυτόν της Γ Εθνικής. Πραγματικά έδειξε ότι είναι μια ομάδα με προσανατολισμό, χτίζει το παιχνίδι της πολύ καλά και θεωρώ ότι είναι έργο προπονητή αυτή η μεταμόρφωση».
Για το αν θα κριθεί νωρίς η υπόθεση της ανόδου: «Πλέον κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και είναι νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα υπάρχει η προοπτική ότι στην Ελλάδα δεν γνωρίζεις τι θα γίνει. Θα υπάρξουν ανακατατάξεις 100% και κανένας δεν γνωρίζει ποια θέση θα φέρει την άνοδο. Παράλληλα, σε αυτήν την κατηγορία παίζουν ρόλο άλλοι παράγοντες όπως για παράδειγμα το δικό μας γήπεδο που άλλες φορές αποτελεί πλεονέκτημα και άλλες φορές μειονέκτημα».
Για την μάχη της παραμονής: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Θεωρώ ότι βάσει εμπειρίας η άνοδος θα κριθεί λίγο πάνω από τους 40 βαθμούς. Σίγουρα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία αυτοί που είναι ψηλότερα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Στα τελευταία σκαλοπάτια των ομάδων που σώζονται, ακόμα και εκείνοι που έχουν πλεονέκτημα 5 βαθμών, η διαφορά είναι μικρή και μπορούν να αλλάξουν όλα. Σίγουρα, τα Ζωνιανά έχουν ένα πλεονέκτημα όχι μόνο λόγω της βαθμολογικής τους συγκομιδής αλλά και λόγω του ότι διαθέτουν μια πολύ δυνατή έδρα».
Για την ΑΕ Ηρακλείου: «Στην συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο της ομάδας, αναλύθηκαν οι στόχοι για το υπόλοιπο κομμάτη της περιόδου. Ξεκίνησα στον Ηλυσιακό, κάπου τα «σπάσαμε» και αφού με κάλυπτε η πρόταση και υπήρχε ως στόχος η παραμονή συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί γιατί πέραν όλων των άλλων σκοπός είναι να δουλέψουμε με νέα παιδιά για να προετοιμαστούμε για την επόμνη χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου